A megtisztított fejet és lábat tedd nagy fazékba. Öntsd fel hideg vízzel, és forrald fel. Ha felforrt, habozd le, majd add hozzá a negyedekre vágott hagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet, sót és borsot.
A hab leszedése segít, hogy tisztább és ízletesebb legyen a leves alap.
Főzd alacsony lángon 4-5 órán keresztül, míg a hús és porcok teljesen megpuhulnak és könnyen leválnak a csontról.
Használhatsz kuktát is, így a főzési idő jelentősen lecsökken (kb. 1,5-2 óra).
A megfőtt részeket szedd ki, a húst vágd kisebb darabokra. A levest szűrd le, hogy tiszta alaplevet kapj.
A húst később is visszateheted a lébe tálalás előtt, hogy újra felmelegedjen.
Tálaláskor szedd a húst és zselés részeket mélytányérba, öntsd rá a forró levest. Ízesítsd ecettel, citromlével és friss fokhagymával.
A frissen reszelt fokhagyma és pár csepp ecet különleges karaktert ad az ételnek.
Tálald ropogósra sütött kenyérszeletekkel, amelyekkel kikanalazhatod a gazdag levet.
A kenyeret sütőben vagy serpenyőben olívaolajjal aranybarnára piríthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.