Kemény kukorica taco tálalva

Kemény Kukorica Taco

A kemény kukorica taco egy igazi klasszikus a mexikói konyhában, amely az Egyesült Államokban is nagy népszerűségre tett szert. A ropogós taco héj tökéletes kontrasztot alkot a szaftos, fűszeres marhahúsos töltelékkel és a friss zöldségekkel. Ez a recept gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás családi vacsorákra vagy baráti összejövetelekre. Ha szeretnéd feldobni, próbáld ki guacamoléval vagy csípős salsa szósszal!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Kemény kukorica taco héj
400 g Darált marhahús
1 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Paradicsompüré
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Chili por
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
100 g Reszelt cheddar sajt
2 db Paradicsom
150 g Jégsaláta
1 db Lilahagyma
100 g Tejföl
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Vágd kockákra a paradicsomot, és szeleteld vékonyra a lilahagymát.

    A lilahagymát érdemes jéghideg vízbe áztatni pár percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát. Pirítsd üvegesre 2-3 perc alatt.

    Vigyázz, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    3

    Add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd közepes lángon, amíg teljesen átsül és barnára pirul, kb. 6-7 perc alatt.

    A húst pirítás közben törd össze villával, hogy ne maradjanak benne nagy darabok.

    4

    Keverd hozzá a fokhagymát, a paradicsompürét, az őrölt köményt, a füstölt paprikát, a chili port, a sót és a fekete borsot. Főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szereted a csípőset, tegyél bele több chili port vagy aprított jalapeno paprikát.

    5

    Közben vágd vékony csíkokra a jégsalátát és aprítsd fel a friss koriandert.

    A jégsalátát mosd meg és alaposan szárítsd meg, mielőtt felvágnád.

    6

    Melegítsd elő a kemény kukorica taco héjakat a sütőben 180°C-on 5 percig, hogy ropogósabbak legyenek.

    A taco héjakat ne melegítsd túl sokáig, mert megéghetnek.

    7

    Töltsd meg a taco héjakat a fűszeres marhahússal, majd halmozd rá a jégsalátát, paradicsomot és lilahagymát.

    Ne töltsd túl a taco héjakat, mert eltörhetnek.

    8

    Szórd meg reszelt cheddar sajttal, majd locsold meg egy kevés tejföllel a krémes ízért.

    Használhatsz más sajtot is, például Monterey Jack-et vagy Colbyt.

    9

    Díszítsd friss korianderrel, és tálald azonnal a ropogós, ízletes kemény kukorica tacókat!

    A tacókat tálalhatod guacamole-val, salsa-val vagy más kedvenc mártogatóssal.