Kemény kukorica taco tålalva

Kemény Kukorica Taco

A kemĂ©ny kukorica taco egy igazi klasszikus a mexikĂłi konyhĂĄban, amely az EgyesĂŒlt Államokban is nagy nĂ©pszerƱsĂ©gre tett szert. A ropogĂłs taco hĂ©j tökĂ©letes kontrasztot alkot a szaftos, fƱszeres marhahĂșsos töltelĂ©kkel Ă©s a friss zöldsĂ©gekkel. Ez a recept gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi vacsorĂĄkra vagy barĂĄti összejövetelekre. Ha szeretnĂ©d feldobni, prĂłbĂĄld ki guacamolĂ©val vagy csĂ­pƑs salsa szĂłsszal!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 6 db KemĂ©ny kukorica taco hĂ©j
⭕ 400 g DarĂĄlt marhahĂșs
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 0.5 tk. Chili por
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 100 g Reszelt cheddar sajt
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 150 g JĂ©gsalĂĄta
⭕ 1 db Lilahagyma
⭕ 100 g Tejföl
⭕ 10 g Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymåt és a fokhagymåt. Vågd kockåkra a paradicsomot, és szeleteld vékonyra a lilahagymåt.

    A lilahagymåt érdemes jéghideg vízbe åztatni pår percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a vöröshagymĂĄt. PirĂ­tsd ĂŒvegesre 2-3 perc alatt.

    Vigyåzz, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserƱ lesz.

    3

    Add hozzĂĄ a darĂĄlt marhahĂșst, Ă©s pirĂ­tsd közepes lĂĄngon, amĂ­g teljesen ĂĄtsĂŒl Ă©s barnĂĄra pirul, kb. 6-7 perc alatt.

    A hĂșst pirĂ­tĂĄs közben törd össze villĂĄval, hogy ne maradjanak benne nagy darabok.

    4

    Keverd hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, a paradicsompĂŒrĂ©t, az Ƒrölt kömĂ©nyt, a fĂŒstölt paprikĂĄt, a chili port, a sĂłt Ă©s a fekete borsot. FƑzd tovĂĄbbi 5 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ha szereted a csĂ­pƑset, tegyĂ©l bele több chili port vagy aprĂ­tott jalapeno paprikĂĄt.

    5

    Közben vågd vékony csíkokra a jégsalåtåt és aprítsd fel a friss koriandert.

    A jĂ©gsalĂĄtĂĄt mosd meg Ă©s alaposan szĂĄrĂ­tsd meg, mielƑtt felvĂĄgnĂĄd.

    6

    MelegĂ­tsd elƑ a kemĂ©ny kukorica taco hĂ©jakat a sĂŒtƑben 180°C-on 5 percig, hogy ropogĂłsabbak legyenek.

    A taco hĂ©jakat ne melegĂ­tsd tĂșl sokĂĄig, mert megĂ©ghetnek.

    7

    Töltsd meg a taco hĂ©jakat a fƱszeres marhahĂșssal, majd halmozd rĂĄ a jĂ©gsalĂĄtĂĄt, paradicsomot Ă©s lilahagymĂĄt.

    Ne töltsd tĂșl a taco hĂ©jakat, mert eltörhetnek.

    8

    Szórd meg reszelt cheddar sajttal, majd locsold meg egy kevés tejföllel a krémes ízért.

    Hasznålhatsz mås sajtot is, példåul Monterey Jack-et vagy Colbyt.

    9

    Díszítsd friss korianderrel, és tålald azonnal a ropogós, ízletes kemény kukorica tacókat!

    A tacĂłkat tĂĄlalhatod guacamole-val, salsa-val vagy mĂĄs kedvenc mĂĄrtogatĂłssal.