Kesar sondesh sáfránnyal, egy indiai tejdesszert

Kesar sondesh (sáfránnyal)

A Kesar Sondesh egy tradicionális bengáli édesség, amelyet az indiai konyhában gyakran készítenek ünnepekkor. Az étel alapja a paneer, amelyet fűszerekkel, főleg sáfránnyal ízesítenek. A Kesar Sondesh különleges frissítő ízével, krémes állagával és a sáfrány sárga színével igazi ínycsiklandó finomság. A rózsavíz és kardamom hozzáadása egyedülálló frissességet ad az édességnek, amely méltán népszerű a hagyományos indiai édességek között.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Paneer
50 g Cukor
100 ml Tej
1 csipet Sáfrány
1 tk. Rózsavíz
2 ek. Víz
1 ek. Földimogyoró (darált)
2 db Zöld kardamom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sáfrányt egy kis vízben oldd fel, hogy intenzívebb íze legyen.

    A sáfrány a desszert színét és ízét is javítja, érdemes hagyni feloldódni, hogy a szín is élénkebb legyen.

    2

    A paneert egy tiszta konyharuhában alaposan nyomd ki a felesleges vizet, majd tedd egy nagy tálba.

    A jól kinyomott paneer finomabb lesz, és könnyebb lesz vele dolgozni.

    3

    A tejet egy kis lábasban forrald fel, majd öntsd rá a cukrot, és keverd el, amíg feloldódik.

    A tej cukorral való főzése segít a keverék sűrítésében, hogy a végén egy krémes állagot kapj.

    4

    A tejes keveréket a paneerhez öntsd, majd alaposan dolgozd össze, hogy homogén masszát kapj.

    Alaposan dolgozd össze, hogy ne maradjanak nagyobb darabok, a massza egyenletes legyen.

    5

    Add hozzá a sáfrányt, a rózsavizet, a darált földimogyorót és a frissen őrölt kardamomot, és alaposan keverd össze.

    A kardamom és a rózsavíz különleges, frissítő ízt ad a desszertnek, miközben a sáfrány gazdag aranysárga színt kölcsönöz.

    6

    A masszát formázd kis golyókká vagy más kívánt formákba, és tálald hűtve.

    A kisebb golyók formájában a kheer könnyebben fogyasztható és esztétikusabb is.

    7

    Tálald a kesar sondesh-t frissen, vagy hagyd pihenni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít az ízek összeérésében, de a frissességét is megőrzi.