A sáfrányt egy kis vízben oldd fel, hogy intenzívebb íze legyen.
A sáfrány a desszert színét és ízét is javítja, érdemes hagyni feloldódni, hogy a szín is élénkebb legyen.
A paneert egy tiszta konyharuhában alaposan nyomd ki a felesleges vizet, majd tedd egy nagy tálba.
A jól kinyomott paneer finomabb lesz, és könnyebb lesz vele dolgozni.
A tejet egy kis lábasban forrald fel, majd öntsd rá a cukrot, és keverd el, amíg feloldódik.
A tej cukorral való főzése segít a keverék sűrítésében, hogy a végén egy krémes állagot kapj.
A tejes keveréket a paneerhez öntsd, majd alaposan dolgozd össze, hogy homogén masszát kapj.
Alaposan dolgozd össze, hogy ne maradjanak nagyobb darabok, a massza egyenletes legyen.
Add hozzá a sáfrányt, a rózsavizet, a darált földimogyorót és a frissen őrölt kardamomot, és alaposan keverd össze.
A kardamom és a rózsavíz különleges, frissítő ízt ad a desszertnek, miközben a sáfrány gazdag aranysárga színt kölcsönöz.
A masszát formázd kis golyókká vagy más kívánt formákba, és tálald hűtve.
A kisebb golyók formájában a kheer könnyebben fogyasztható és esztétikusabb is.
Tálald a kesar sondesh-t frissen, vagy hagyd pihenni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít az ízek összeérésében, de a frissességét is megőrzi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.