Egy nagy tálban keverd össze a búzadarát, a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
A búzadarától a lepények ropogósabbak lesznek.
Egy kisebb tálban oldd fel az élesztőt egy kevés langyos vízben, és hagyd állni 5 percig, amíg habos nem lesz.
A víz ne legyen túl meleg, mert az elpusztítja az élesztőt. Ideális hőmérséklet a 30-35°C.
Öntsd az élesztős keveréket a száraz hozzávalókhoz, majd fokozatosan add hozzá a maradék langyos vizet és az olívaolajat.
Az olívaolajtól a tészta rugalmasabb lesz, és a lepények nem száradnak ki sütés közben.
Gyúrd a tésztát kb. 10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztát alaposan gyúrd át, hogy a lepények könnyűek és levegősek legyenek.
Tedd a tésztát egy enyhén olajozott tálba, takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni kb. 1 órán át, amíg duplájára nő.
A tésztát meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen. Például a sütőben, alacsony hőfokon (kb. 30°C).
Amikor a tészta megkelt, lapítsd ki kb. 1 cm vastagságúra, és formázz belőle kerek vagy ovális lepényeket.
A lepényeket egyenletes vastagságúra lapítsd ki, hogy egyenletesen süljenek.
Melegíts fel egy száraz serpenyőt közepes lángon, és süsd a Kesrát 3-4 percig az egyik oldalán, amíg aranybarna foltok jelennek meg.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a lepényeket belehelyezed.
Fordítsd meg, és süsd további 2-3 percig, majd vedd le a serpenyőről, és hagyd kissé kihűlni.
A lepényeket ne süsd túl, mert akkor kiszáradnak.
Tálald melegen vajjal, olívaolajjal vagy mézzel, ízlés szerint.
A Kesrát tálalhatod sósan vagy édesen is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.