Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A tortaforma alját és oldalát is béleld ki sütőpapírral a könnyebb eltávolítás érdekében.
Egy nagy tálban keverd össze a mandulalisztet, máklisztet, eritritet és a sütőport.
Szitáld át a mandulalisztet és a máklisztet, hogy ne legyen csomós a tészta.
Egy másik tálban habosítsd fel a tojásokat, majd keverd bele a kókuszolajat, a vanília kivonatot és a citromhéjat.
A kókuszolaj legyen folyékony, ha szükséges, olvaszd meg.
Lassan forgasd össze a száraz és nedves hozzávalókat, hogy egynemű tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg éppen összeáll.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 25-30 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
Végezz tűpróbát. Ha a tű tisztán jön ki, akkor a torta megsült.
A kihűlt tortát vágd ketté vízszintesen, és töltsd meg cukormentes tejszínhabbal.
A tejszínhabot ízesítheted eritrittel és vanília kivonattal.
Vond be a torta tetejét és oldalát tejszínhabbal, majd díszítsd mákszórással vagy citromhéjjal.
A tejszínhabbal való bevonáshoz használj habzsákot vagy kenőkés.
Hűtsd a tortát legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít a tejszínhabnak megszilárdulni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.