Keto ravioli tálalva

Keto ravioli

A keto ravioli egy fantasztikus alternatíva azok számára, akik csökkenteni szeretnék a szénhidrátbevitelüket, de nem akarnak lemondani az olasz konyha élvezetéről. A hagyományos liszt helyett mandulaliszttel és sajttal készült tészta tökéletesen helyettesíti a hagyományos verziót, miközben megőrzi az autentikus ízvilágot. A spenótos-ricottás töltelék friss és krémes, míg az enyhén ropogósra sült keto ravioli textúrája igazán különlegessé teszi ezt az ételt. Ideális választás ebédre vagy vacsorára, és garantáltan keto-barát marad!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mozzarella sajt
50 g Mandulaliszt
1 db Tojás
100 g Ricotta
50 g Parmezán sajt
100 g Friss spenót
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet Szerecsendió
1 csipet
10 ml Olívaolaj
30 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretű tálban olvaszd meg a mozzarella sajtot mikrohullámú sütőben 30 másodperces lépésekben, amíg teljesen megolvad.

    Fontos, hogy ne hevítsd túl a mozzarellát, mert akkor kemény lesz. 30 másodpercenként ellenőrizd és keverd meg.

    2

    Add hozzá a mandulalisztet és a tojást a megolvadt sajthoz, majd keverd össze alaposan, hogy homogén tésztát kapj. Ha a tészta túl ragacsos, hagyd hűlni pár percig.

    Ha a tészta nagyon ragacsos, tegyél hozzá egy kevés mandulalisztet, de ne túl sokat, mert akkor kemény lesz.

    3

    Gyúrd össze a tésztát, majd két sütőpapír között nyújtsd ki vékonyra.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Használj nagy méretű sütőpapírt, hogy könnyen tudj dolgozni.

    4

    Készítsd el a tölteléket: aprítsd fel a friss spenótot, majd párold meg egy kevés olívaolajon és apróra vágott fokhagymán. Ha megpuhult, keverd össze a ricottával, a reszelt parmezánnal és egy csipet szerecsendióval.

    A spenótot alaposan nyomkodd ki, hogy ne legyen vizes a töltelék.

    5

    A tészta egyik felére helyezz kis adagokat a töltelékből egyenletes távolságban.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert akkor nehéz lesz lezárni a raviolikat.

    6

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket alaposan nyomkodd össze.

    A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Ha szükséges, kend meg a széleket egy kevés vízzel, hogy jobban tapadjanak.

    7

    Serpenyőben olvaszd meg az olvasztott vajat, és óvatosan süsd meg benne a raviolikat közepes lángon, amíg aranybarna és enyhén ropogós lesz mindkét oldalukon.

    Ne süsd túl a raviolikat, mert akkor kemények lesznek. Figyeld, hogy aranybarnák legyenek, és óvatosan forgasd őket.

    8

    Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal és friss zöldfűszerekkel. Azonnal fogyasztható!

    A raviolikat tálalhatod keto-barát paradicsomszósszal vagy pesztóval is.