Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.
Ellenőrizd, hogy az élesztő friss-e, különben a tészta nem fog megkelni megfelelően.
A meleg tejet öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd add hozzá a tojást, az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot és a key lime levet.
A tej ne legyen forró, csak meleg, hogy ne ölje meg az élesztőt.
Keverd össze az összetevőket, majd dagaszd a tésztát 8-10 percig, amíg rugalmas és homogén nem lesz.
Ha a tészta nagyon ragad, adj hozzá egy kevés lisztet.
Fedd le a tésztát és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A keléshez a legjobb hely a sütő, alacsony hőfokon.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral vagy fánkszaggatóval szaggass ki köröket.
A kiszaggatott fánkokat ne gyúrd össze újra, mert kemények lesznek.
A kiszaggatott fánkokat helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, és takard le egy tiszta konyharuhával. Hagyd őket további 30 percig kelni.
A konyharuha legyen enyhén nedves, hogy ne száradjanak ki a fánkok.
Egy nagy edényben hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy fánkot dobj bele tesztelésként: ha azonnal feljön a felszínre és enyhén pezseg, az olaj készen áll.
Ha nincs hőmérőd, egy kenyérkockával is tesztelheted az olajat.
Süsd a fánkokat oldalanként 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz. Használj szűrőkanalat a kiszedéshez, majd helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Ne süsd túl a fánkokat, mert kiszáradnak.
Miután a fánkok langyosra hűltek, készítsd el a key lime mázat: keverd össze a porcukrot a key lime levével, hogy selymes állagot kapj.
A mázhoz adhatsz egy kevés lime héjat is a még intenzívebb ízért.
Mártsd a fánkok tetejét a mázba, majd szórd meg őket reszelt lime héjjal.
A lime héját csak a zöld részéből reszeld, a fehér része keserű.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.