A lisztet egy tálba szitáld, majd keverd hozzá a sót és az élesztőt. Közepébe készíts egy mélyedést, és öntsd bele a langyos vizet és az olajat. Kezd el összedolgozni a tésztát.
A langyos víz segíti az élesztő aktiválódását. Ne használj túl forró vizet, mert az elpusztíthatja az élesztőt.
Gyúrd a tésztát sima, rugalmas állagúra, majd takard le egy konyharuhával és hagyd pihenni 1 órán át, amíg megkel.
A tésztának a kézhez nem szabad ragadnia. Ha túl lágy, adj hozzá még egy kis lisztet.
Míg a tészta pihen, a túrót és a mozzarellát törd össze egy tálban. Reszeld hozzá a fokhagymát, és keverd jól össze a sajtot és a fokhagymát.
A fokhagymát apróra vágd vagy reszeld, hogy minden falatban érezhető legyen az íze.
A megkelt tésztát oszd 4 egyenlő részre. Minden darabot nyújts ki kör alakúra, majd a közepébe tedd a sajtos-fokhagymás keveréket.
Ne rakj túl sok tölteléket, hogy könnyen összefogható legyen a tészta, és szépen formálódjon.
Hajtsd be a tészta szélét a közepére, hogy egy hajó alakot formálj. Óvatosan nyújtsd ki még a széleken, hogy a töltelék ne szökjön ki sütés közben.
Ügyelj arra, hogy a szélek jól záródjanak, különben a töltelék kifolyhat sülés közben.
Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és süsd mindkét oldalát 5-6 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
A serpenyőnek nem szabad túl forrónak lennie, hogy a tészta szépen átsüljön anélkül, hogy megégne.
Tálald az elkészült khachapurit forrón, és ha szeretnéd, a tetejét még egy tojással megkenheted sütés előtt.
A tojáskenés ragyogóvá teszi a tészta felületét, és extra finom ízt ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.