Khagineh iráni palacsinta tálalva

Khagineh

A Khagineh egy hagyományos iráni édesség, amelyet gyakran reggelire vagy desszertként fogyasztanak. A palacsinta tojásalapú, így lágy és könnyed textúrával rendelkezik. A méz és a fahéj kombinációja különleges ízvilágot ad neki, amely tökéletesen illeszkedik a közel-keleti konyha jellegzetes ízeihez. Iránban gyakran ünnepi alkalmakkor készítik, és a régiók szerint változhat az elkészítési módja. Egy kellemes reggelen nincs is jobb, mint egy frissen sült Khagineh illata, amely betölti a konyhát. A tökéletes Khagineh titka a megfelelő hőmérsékleten történő sütés és a tökéletes arányú tészta, amely biztosítja az édes, de könnyed állagot.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
50 g Liszt
100 ml Tej
30 g Vaj
50 g Cukor
30 g Méz
5 g Sütőpor
1 csipet
1 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a tojásokat, a cukrot és egy csipet sót, majd habverővel jól keverd fel.

    Minél jobban felvered a tojásokat, annál könnyebb és levegősebb lesz a Khagineh.

    2

    Szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd lassan keverd bele a tejet, hogy sima állagú tésztát kapj.

    A liszt átszitálása segít elkerülni a csomók kialakulását, és levegősebbé teszi a tésztát.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és olvaszd meg benne a vajat.

    A serpenyő ne legyen túl forró, mert a Khagineh könnyen megéghet.

    4

    Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd szét, hogy egyenletes vastagságú legyen.

    Ne önts túl sok tésztát a serpenyőbe, mert a Khagineh vastag és nehéz lesz.

    5

    Süsd kb. 2 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.

    Óvatosan fordítsd meg a Khagineh-t, hogy ne szakadjon szét.

    6

    Ismételd meg a sütést a maradék tésztával, és szükség szerint adj még vajat a serpenyőhöz.

    Ha a Khagineh nagyon ragad, adj még egy kis vajat a serpenyőbe.

    7

    Egy kis tálban keverd össze a mézet és a fahéjat, majd locsold a kész Khagineh tetejére.

    A mézet és a fahéjat ízlés szerint variálhatod más fűszerekkel, például kardamommal vagy gyömbérrel.

    8

    Tálald melegen, ízlés szerint dióval vagy pisztáciával megszórva.

    A Khagineh-t tálalhatod tejszínhabbal vagy friss gyümölcsökkel is.