Egy tálban keverd össze a tojásokat, a cukrot és egy csipet sót, majd habverővel jól keverd fel.
Minél jobban felvered a tojásokat, annál könnyebb és levegősebb lesz a Khagineh.
Szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd lassan keverd bele a tejet, hogy sima állagú tésztát kapj.
A liszt átszitálása segít elkerülni a csomók kialakulását, és levegősebbé teszi a tésztát.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és olvaszd meg benne a vajat.
A serpenyő ne legyen túl forró, mert a Khagineh könnyen megéghet.
Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd szét, hogy egyenletes vastagságú legyen.
Ne önts túl sok tésztát a serpenyőbe, mert a Khagineh vastag és nehéz lesz.
Süsd kb. 2 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.
Óvatosan fordítsd meg a Khagineh-t, hogy ne szakadjon szét.
Ismételd meg a sütést a maradék tésztával, és szükség szerint adj még vajat a serpenyőhöz.
Ha a Khagineh nagyon ragad, adj még egy kis vajat a serpenyőbe.
Egy kis tálban keverd össze a mézet és a fahéjat, majd locsold a kész Khagineh tetejére.
A mézet és a fahéjat ízlés szerint variálhatod más fűszerekkel, például kardamommal vagy gyömbérrel.
Tálald melegen, ízlés szerint dióval vagy pisztáciával megszórva.
A Khagineh-t tálalhatod tejszínhabbal vagy friss gyümölcsökkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.