A dhokla lisztet (khaman mix) keverd össze a vízzel, és adj hozzá egy tojást. A tésztát alaposan keverd össze, hogy ne legyen csomós.
A tésztát simára keverni nagyon fontos, mert a csomós részek miatt a dhokla nem fog szépen megemelkedni.
A tésztát öntsd egy jól kiolajozott dhokla formába, és gőzöld 15-20 percig, amíg meg nem puhul.
A gőzölés során fontos, hogy az edényben legyen elég víz, hogy a tészta ne száradjon ki.
Amíg a dhokla fő, készítsd el a tölteléket: reszeld le a sárgarépát, aprítsd fel a zöld paprikát és a koriandert.
A friss koriander igazi frissességet ad a töltelékhez. Ha nem szereted, helyettesítheted menta levéllel.
A joghurtot, curry leveleket, mustármagot és sót egy tálban keverd össze, és a sárgarépát, paprikát, koriandert add hozzá.
A curry levelek és a mustármagok gazdag ízt adnak az ételnek, tehát ne hagyd ki őket!
Miután a dhokla megfőtt, vágd fel kisebb téglalap alakú szeletekre. Az egyik szeletet tedd egy tányérra, tedd rá a zöldséges tölteléket, majd rakj rá egy másik szelet dhoklát, mint egy szendvicset.
Ha szeretnéd, egy kis olívaolajjal meg is piríthatod a szendvicseket, hogy még ropogósabbak legyenek.
Tálald a khaman sandwich dhoklákat melegen, friss korianderrel díszítve.
A dhokla szendvicsek remek snackek vagy könnyű étkezések, és friss joghurttal vagy chutney-val is tálalhatóak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.