Khaman sandwich dhokla, zöldséges töltelékkel és friss korianderrel díszítve

Khaman Sandwich Dhokla

A khaman dhokla egy hagyományos indiai étel, amelyet általában reggelire vagy snackként fogyasztanak. Az eredeti verziója gőzölve készül, és puha, enyhén édes tészta jellemzi. A sandwich formájában történő elkészítés egy modern változat, amely könnyű, egészséges étkezést kínál, és a zöldségekkel való kombináció különleges frissességet ad. Képzeld el, ahogy a fűszeres dhokla rétegek közé friss zöldségeket teszel, miközben az étel színes és ízletes marad!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Dhokla liszt (khaman mix)
200 ml Víz
1 db Tojás
1 csokor Friss koriander
1 db Zöld paprika
1 db Sárgarépa
100 ml Fűszeres joghurt
5 db Curry levelek
1 tk. Mustármag
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A dhokla lisztet (khaman mix) keverd össze a vízzel, és adj hozzá egy tojást. A tésztát alaposan keverd össze, hogy ne legyen csomós.

    A tésztát simára keverni nagyon fontos, mert a csomós részek miatt a dhokla nem fog szépen megemelkedni.

    2

    A tésztát öntsd egy jól kiolajozott dhokla formába, és gőzöld 15-20 percig, amíg meg nem puhul.

    A gőzölés során fontos, hogy az edényben legyen elég víz, hogy a tészta ne száradjon ki.

    3

    Amíg a dhokla fő, készítsd el a tölteléket: reszeld le a sárgarépát, aprítsd fel a zöld paprikát és a koriandert.

    A friss koriander igazi frissességet ad a töltelékhez. Ha nem szereted, helyettesítheted menta levéllel.

    4

    A joghurtot, curry leveleket, mustármagot és sót egy tálban keverd össze, és a sárgarépát, paprikát, koriandert add hozzá.

    A curry levelek és a mustármagok gazdag ízt adnak az ételnek, tehát ne hagyd ki őket!

    5

    Miután a dhokla megfőtt, vágd fel kisebb téglalap alakú szeletekre. Az egyik szeletet tedd egy tányérra, tedd rá a zöldséges tölteléket, majd rakj rá egy másik szelet dhoklát, mint egy szendvicset.

    Ha szeretnéd, egy kis olívaolajjal meg is piríthatod a szendvicseket, hogy még ropogósabbak legyenek.

    6

    Tálald a khaman sandwich dhoklákat melegen, friss korianderrel díszítve.

    A dhokla szendvicsek remek snackek vagy könnyű étkezések, és friss joghurttal vagy chutney-val is tálalhatóak.