Egy tálban keverd össze a rizslisztet, a kókusztejet, a vizet, a cukrot és egy csipet sót, majd keverd simára.
A kókusztejet használat előtt rázd fel, hogy a sűrű és a folyékony rész összekeveredjen.
Hagyd a tésztát pihenni 15-20 percig, hogy az állaga tökéletes legyen a sütéshez.
A pihentetés alatt a tészta kissé besűrűsödik.
A töltelékhez verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd keverd hozzá a felolvasztott pálmacukrot.
A tojásfehérjét akkor jó, ha kemény habot kapsz, és a tálat fejre fordítva sem esik ki.
Főzd meg a sárga mungóbabot, majd pépesítsd, és keverd össze a reszelt kókusszal.
A mungóbabot addig főzd, amíg teljesen megpuhul, és könnyen pépesíthetővé válik.
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és vékonyan kend meg egy kevés olajjal.
A serpenyőnek tapadásmentesnek kell lennie, különben a tészta leragad.
Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el, hogy vékony palacsintát kapj.
A tésztának nagyon vékony rétegben kell lennie a serpenyőben, hogy ropogós legyen.
Süsd kb. 1 percig, majd a közepére kanalazz egy kis tojásos pálmacukros krémet és egy kevés mungóbabos-kókuszos tölteléket.
A tölteléket ne tedd túl sok, mert a palacsinta nehezen hajtható félbe.
Amikor a tészta szélei aranybarnára sülnek, hajtsd félbe, és süsd még néhány másodpercig.
Óvatosan hajtsd félbe a palacsintát, hogy ne törjön el.
Vedd ki a serpenyőből, és hagyd hűlni pár percig, hogy a tészta kissé ropogós legyen.
A hűlés során a tészta még ropogósabbá válik.
Tálald frissen, esetleg kókuszreszelékkel vagy szezámmaggal megszórva.
A Khanom Buangot azonnal tálald, mert a tészta hamar elveszíti ropogósságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.