A rizst és a mung dhal-t külön edényben alaposan mosd át, majd áztasd be hideg vízbe legalább 30 percre.
Az áztatás segíti az emészthetőséget és gyorsabb főzést biztosít.
Egy mély edényben melegítsd fel a ghee-t vagy olajat, és add hozzá a köménymagot. Pirítsd pár másodpercig, amíg pattogni nem kezd.
Amint a köménymag illata felszáll és enyhén barnul, azonnal add hozzá a következő összetevőket, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát és reszelt gyömbért. Pirítsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.
Kevergetve pirítsd, hogy egyenletesen süljön, és ne kapjon oda az alja.
Add hozzá a kurkumát és a garam masalát, keverd át, majd öntsd rá a leszűrt rizst és mung dhal-t. Keverd össze alaposan.
A fűszereket ne égesd meg, mert keserűvé válhatnak – gyorsan dolgozz, miután hozzáadtad őket.
Öntsd fel a vízzel, add hozzá a sót, a kockázott sárgarépát és a zöldborsót. Fedd le, forrald fel, majd alacsony lángon főzd 25-30 percig, amíg a rizs és a dhal megpuhul.
Ha túl sűrűnek találod főzés közben, adhatsz még egy kevés vizet – a khichdi állaga lehet sűrű vagy lágyabb is ízlés szerint.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.