A kimchit apróra vágd fel. A zöldhagymát szintén vágd fel vékony karikákra.
Ha a kimchi túl sós, öblítsd le egy kicsit, hogy ne legyen túl intenzív az íze.
Egy tálban keverd össze a lisztet, rizslisztet, vizet, tojást, sót és borsot. Add hozzá az apróra vágott kimchit és zöldhagymát.
A tészta állagát úgy állíthatod be, hogy ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.
Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, és adj hozzá egy evőkanál olajat. Amikor az olaj forró, öntsd a kimchis tésztát a serpenyőbe, és formázz belőle egyenletesen széles palacsintát.
Ne tegyél túl sok tésztát egyszerre, hogy a palacsinta könnyen át tudjon sülni.
Süsd 3-4 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára.
Ha a palacsinta túl gyorsan pirul, csökkentsd a hőt, hogy a belseje is jól átsüljön.
Amikor a palacsinta mindkét oldala aranybarnára sült, vedd ki a serpenyőből, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
A papírtörlő segít abban, hogy a palacsinta ropogós maradjon, ne legyen zsíros.
Tálald melegen, szeleteld fel és élvezd.
A kimchi jeon tökéletes étkezés kísérője lehet, ha egy kis szójaszósszal vagy csípős szósszal tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.