Kimchi jeon, koreai kimchis palacsinta aranybarna ropogósra sütve

Kimchi jeon - kimchis palacsinta

A kimchi jeon egy tradicionális koreai étel, amelyet gyakran készítenek a koreai konyha fűszeres és gazdag ízvilágának élvezetére. Az étel a kimchi, a fűszerek és a friss zöldhagymák kombinációjából készült palacsinta, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Az ételekhez való gyors hozzáférhetőség miatt gyakran készítik snackként, de kiváló étkezés kísérője is lehet. A kimchi jeon az egyik legnépszerűbb street food étel Koreában, és egyre inkább a nemzetközi konyhákban is ismertté vált.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kimchi
100 g Liszt
50 g Rizsliszt
150 ml Víz
1 db Tojás
0.5 tk.
0.5 tk. Friss bors
2 ek. Olaj
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kimchit apróra vágd fel. A zöldhagymát szintén vágd fel vékony karikákra.

    Ha a kimchi túl sós, öblítsd le egy kicsit, hogy ne legyen túl intenzív az íze.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, rizslisztet, vizet, tojást, sót és borsot. Add hozzá az apróra vágott kimchit és zöldhagymát.

    A tészta állagát úgy állíthatod be, hogy ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.

    3

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, és adj hozzá egy evőkanál olajat. Amikor az olaj forró, öntsd a kimchis tésztát a serpenyőbe, és formázz belőle egyenletesen széles palacsintát.

    Ne tegyél túl sok tésztát egyszerre, hogy a palacsinta könnyen át tudjon sülni.

    4

    Süsd 3-4 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára.

    Ha a palacsinta túl gyorsan pirul, csökkentsd a hőt, hogy a belseje is jól átsüljön.

    5

    Amikor a palacsinta mindkét oldala aranybarnára sült, vedd ki a serpenyőből, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít abban, hogy a palacsinta ropogós maradjon, ne legyen zsíros.

    6

    Tálald melegen, szeleteld fel és élvezd.

    A kimchi jeon tökéletes étkezés kísérője lehet, ha egy kis szójaszósszal vagy csípős szósszal tálalod.