Kimchi tészta gazdag szójaszószban, tojással és zöldhagymával díszítve

Kimchi Tészta

A Kimchi tészta a koreai konyha egyik legnépszerűbb étke, amely a pikáns és fűszeres kimchi ízét egyesíti a lágy tészta textúrával. A koreai háztartásokban gyakran készítik gyors és ízletes étkezésként, mivel a kimchi erős ízét tökéletesen kiegészíti a tojás és a szójaszósz gazdag alapja. A tészta egyszerű alapanyagokból készült étel, de a kimchi különlegessége még gazdagabbá teszi az ízvilágot. Ha szereted a fűszeres ételeket, ez a tészta biztosan elnyeri tetszésed!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tészta
150 g Kimchi
2 ek. Szezámmagolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger
3 ek. Szójaszósz
1 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát sós vízben főzd meg az utasítások szerint. Általában 8-10 percig főzöd, de figyeld meg, hogy al dente legyen. Amikor kész, szűrd le, és tartsd melegen.

    A tészta főzésekor ne felejts el egy kis olajat hozzáadni a vízhez, hogy ne ragadjon össze.

    2

    A fokhagymát apróra vágd fel, és egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ne hagyd túl sokáig pirulni a fokhagymát, mert keserűvé válhat!

    3

    Add hozzá a kimchit a serpenyőhöz, és pirítsd 3-5 percig, amíg a kimchi kissé megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha a kimchi túl savanyú, öblítsd le egy kicsit, hogy enyhítsd az ízét, de a fűszeresség ne vesszen el.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt, és keverd össze alaposan. A szójaszósz ad egy kis sósságot, és tovább gazdagítja az ízeket.

    A szójaszósz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod, ha sósabban szereted, adj hozzá többet!

    5

    A kész tésztát add hozzá a serpenyőhöz, és jól keverd össze a kimchivel, hogy az ízek átjárják a tésztát.

    A tésztát a serpenyőben pár percig kevergetve melegítheted, hogy a tészta jól felszívja a szószt.

    6

    Törd rá a tojást a tésztára, és folyamatosan keverd, hogy a tojás átpuhuljon és egy selymes textúrát adjon a szósznak.

    Ha nem szeretnél nyers tojást a tésztán, süsd meg a tojást egy serpenyőben, és tálalás előtt tedd a tészta tetejére.

    7

    Tálald a kimchi tésztát egy tálba, és szórd meg friss zöldhagymával és szezámmaggal. Ízesítsd sóval és borssal, majd élvezd a fűszeres, gazdag ízeket!

    A zöldhagyma és a szezámmag tökéletesen kiegészíti a kimchi tészta ízét, frissességet adva neki.