Kinder Bueno torta tálalva

Kinder Bueno torta

A Kinder Bueno torta egy igazi különlegesség, amely a gyerekek és a csokoládé szerelmeseinek álma. A lágy piskóta és a krémes Nutella-mascarpone töltelék tökéletes harmóniát alkot, miközben a tetején lévő Kinder Bueno szeletek különleges megjelenést és ízt kölcsönöznek a desszertnek. Ez a torta ideális választás születésnapokra, ünnepi alkalmakra, vagy amikor valami igazán látványos édességgel szeretnénk meglepni családunkat és barátainkat.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Vaj
10 g Sütőpor
100 ml Tej
250 g Mascarpone
200 ml Tejszín
150 g Nutella
4 db Kinder Bueno szeletek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a tészta egyenletesen süljön. A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.

    A sütőport egyenletesen keverd el a lisztben, hogy a torta egyenletesen keljen meg.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebb habosra keverni. A tojásokat egyenként add hozzá, alaposan elkeverve mindegyik után, hogy a tészta ne legyen csomós.

    4

    Keverd bele a tejet, majd lassan forgasd bele a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz hozzávalókat szitálva add a nedveshez, így elkerülheted a csomók kialakulását. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki nem jön.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    6

    Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vízszintesen vágd ketté.

    A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsolódik. Használj éles, hosszú pengéjű kést vagy tortavágó drótot.

    7

    Keverd össze a mascarponét, a tejszínt és a Nutellát, majd verd kemény habbá.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Ne verd túl a krémet, mert kicsapódhat.

    8

    Kend meg az alsó tortaréteget a krémmel, majd helyezd rá a felső réteget, és vond be a tortát a maradék krémmel.

    A krémet egyenletesen kend el a tortán. Ha szeretnéd, a tortát először vékonyan kend be (morzsaréteg), majd hűtsd le, és utána vond be a teljes krémmel, így szebb lesz a végeredmény.

    9

    Díszítsd a torta tetejét Kinder Bueno szeletekkel és csokoládéforgáccsal.

    A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat! Használhatsz más csokoládékat, gyümölcsöket vagy ehető csillámport is.

    10

    Hűtsd legalább 2 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés elengedhetetlen, hogy a krém megszilárduljon és az ízek harmonizáljanak. Ha sietsz, tedd a tortát rövidebb időre a fagyasztóba.