Kiritanpo nabe póréhagymával, csirkehússal és gombával tálalva

Kiritanpo nabe póréhagymával

A kiritanpo nabe egy klasszikus japán étel, amely a kiritanpo nevű rizstészta és póréhagyma kombinációját használja. A leves alapját a csirkehús és a dashi alaplé alkotja, amelyet szójaszósszal és mirinnel ízesítenek. A kiritanpo-t az étel egyedi textúrája miatt nagyon kedvelik, és a levesbe való belehelyezésével az ízek teljes mértékben összeérnek. Ez az étel különösen népszerű télen, amikor a japán családok együtt élvezhetik a meleg és tápláló ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kiritanpo (rizstészta)
2 db Póréhagyma
300 g Csirkehús (boncolt)
150 g Gomba (pl. shiitake vagy enoki)
600 ml Dashi leves alaplé
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd fel vékony karikákra. A csirkehúst darabold fel kisebb szeletekre.

    A póréhagyma finom, édes ízt ad a levesnek, így fontos, hogy ne vágd túl vastagra, hogy a leves ne legyen túl erőteljes.

    2

    A gombát tisztítsd meg, és vágd szeletekre, ha szükséges.

    A shiitake gomba mélyebb ízt ad a levesnek, de bármilyen gomba használható, amit szeretsz.

    3

    Egy nagy lábasban öntsd bele a dashi alaplét, és forrald fel. Ha nincs kész dashi, használhatsz instant dashi port is.

    A dashi alaplé a leves alapja, ezért érdemes jó minőségűt használni, hogy a legjobb ízt érjük el.

    4

    Add hozzá a csirkehúst, és főzd 10-15 percig, amíg teljesen átsül.

    A csirkehús ne legyen túl vastag, hogy gyorsan megpuhuljon, de ne is legyen túl vékony, hogy megtartsa az ízét.

    5

    Ezután add hozzá a póréhagymát és a gombát, és főzd további 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A póréhagyma nemcsak ízt ad, hanem szép zöld színt is, ami gazdagítja a leves megjelenését.

    6

    Tedd bele a kiritanpot, és főzd még 5-7 percig, hogy a rizstészta megpuhuljon és felszívja a leves ízét.

    A kiritanpo, mint rizstészta, nemcsak jól passzol az ízekhez, hanem különleges állagot is ad a levesnek.

    7

    Ízesítsd a levest szójaszósszal, mirinnel, sóval és borssal. Tálald forrón, és élvezd a gazdag ízeket.