A póréhagymát vágd fel vékony karikákra. A csirkehúst darabold fel kisebb szeletekre.
A póréhagyma finom, édes ízt ad a levesnek, így fontos, hogy ne vágd túl vastagra, hogy a leves ne legyen túl erőteljes.
A gombát tisztítsd meg, és vágd szeletekre, ha szükséges.
A shiitake gomba mélyebb ízt ad a levesnek, de bármilyen gomba használható, amit szeretsz.
Egy nagy lábasban öntsd bele a dashi alaplét, és forrald fel. Ha nincs kész dashi, használhatsz instant dashi port is.
A dashi alaplé a leves alapja, ezért érdemes jó minőségűt használni, hogy a legjobb ízt érjük el.
Add hozzá a csirkehúst, és főzd 10-15 percig, amíg teljesen átsül.
A csirkehús ne legyen túl vastag, hogy gyorsan megpuhuljon, de ne is legyen túl vékony, hogy megtartsa az ízét.
Ezután add hozzá a póréhagymát és a gombát, és főzd további 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A póréhagyma nemcsak ízt ad, hanem szép zöld színt is, ami gazdagítja a leves megjelenését.
Tedd bele a kiritanpot, és főzd még 5-7 percig, hogy a rizstészta megpuhuljon és felszívja a leves ízét.
A kiritanpo, mint rizstészta, nemcsak jól passzol az ízekhez, hanem különleges állagot is ad a levesnek.
Ízesítsd a levest szójaszósszal, mirinnel, sóval és borssal. Tálald forrón, és élvezd a gazdag ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.