Kiritanpo nabe shimeji gombával, japán leves tálalva

Kiritanpo nabe shimeji gombával

A Kiritanpo nabe egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran fogyasztanak télen, hiszen az ínycsiklandó, meleg leves tökéletes a hideg hónapokra. A kiritanpo rizskockák adnak egy különleges textúrát az ételnek, míg a shimeji gomba és a csirkehús ízei gazdagítják a leves alapját. A leves eredetileg Akita tartományból származik, és egyike Japán tradicionális ételeinek. Ez a változat modern twistet ad a hagyományos receptnek, mivel zöldségekkel és szójás alaplével készült.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kiritanpo (rizskocka)
150 g Shimeji gomba
300 g Csirkehús (pl. csirkecomb)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
1 szál Póréhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk.
1 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd fel kisebb darabokra, a hagymát és fokhagymát apróra, a gyömbért pedig szeletekre vágva tedd félre.

    A csirkehús lehet csirkecomb is, mivel az ízesebb és szaftosabb, de csirkemell is megfelelő.

    2

    Egy nagy fazékban hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatosak lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mivel keserűvé válhat. Pirítsd alacsonyabb hőfokon.

    3

    Add hozzá a csirkehúst és pirítsd, amíg enyhén meg nem barnul. Ezután öntsd fel vízzel, és forrald fel.

    A hús jól át kell piruljon, hogy gazdag íze legyen az ételnek.

    4

    Ezután add hozzá a shimeji gombát és a póréhagymát, és főzd tovább, amíg a gomba megpuhul.

    A gombát először nem szükséges felaprítani, mivel természetes állapotában is nagyon jól passzol a leveshez.

    5

    Tedd bele a kiritanpo rizskockákat, és főzd további 5-10 percig, hogy a rizs jól átvegye a leves ízét.

    A kiritanpo rizskockák főzés közben megpuhulnak, és felszívják a leves ízét.

    6

    Öntsd hozzá a szójaszószt, sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórd meg friss korianderrel tálalás előtt.

    A friss koriander nemcsak ízt ad, hanem színt is, így mindenképpen díszítsd vele az ételt.