A csirkehúst vágd fel kisebb darabokra, a hagymát és fokhagymát apróra, a gyömbért pedig szeletekre vágva tedd félre.
A csirkehús lehet csirkecomb is, mivel az ízesebb és szaftosabb, de csirkemell is megfelelő.
Egy nagy fazékban hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatosak lesznek.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mivel keserűvé válhat. Pirítsd alacsonyabb hőfokon.
Add hozzá a csirkehúst és pirítsd, amíg enyhén meg nem barnul. Ezután öntsd fel vízzel, és forrald fel.
A hús jól át kell piruljon, hogy gazdag íze legyen az ételnek.
Ezután add hozzá a shimeji gombát és a póréhagymát, és főzd tovább, amíg a gomba megpuhul.
A gombát először nem szükséges felaprítani, mivel természetes állapotában is nagyon jól passzol a leveshez.
Tedd bele a kiritanpo rizskockákat, és főzd további 5-10 percig, hogy a rizs jól átvegye a leves ízét.
A kiritanpo rizskockák főzés közben megpuhulnak, és felszívják a leves ízét.
Öntsd hozzá a szójaszószt, sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórd meg friss korianderrel tálalás előtt.
A friss koriander nemcsak ízt ad, hanem színt is, így mindenképpen díszítsd vele az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.