Kishimen udon tálban tálalt lapos udon tészta gazdag dashi alaplében, friss zöldhagymával és szezámmaggal díszítve

Kishimen udon (lapos udon)

A Kishimen udon a japán konyha egyik különleges változata, amely a hagyományos udon tészta lapos verzióját kínálja. A lapos udon tészta jól magába szívja a gazdag dashi alaplé ízét, így minden falat igazán ínycsiklandó élmény. Az étel eredete a 16. századra nyúlik vissza, és mára az egyik legkedveltebb udon étellé vált Japánban, különösen azok körében, akik szeretik a tésztát sűrű, ízes levesekkel kombinálni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Kishimen tészta
500 ml Dashi alaplé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kishimen tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd félre.

    A tésztát mindig öblítsd le hideg víz alatt, hogy ne ragadjon össze.

    2

    Készítsd el a dashi alaplét. Forralj fel 500 ml vizet, majd add hozzá a dashi alapot. Miután az alaplé elkészült, keverd hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot. Forrald tovább 2-3 percig.

    A dashi alaplé az udon levesek igazi ínycsiklandó alapja. Ha nem találsz dashi port, használhatsz instant dashi alapot.

    3

    Öntsd a kész dashi alaplevet a főtt kishimen tésztára, és tedd vissza a tűzhelyre, hogy a tészta felmelegedjen.

    Ha szeretnéd, a dashi alaplét erősebben is ízesítheted több szójaszósszal.

    4

    Tálald a levest a tetején finomra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.

    A zöldhagyma frissességet ad az ételnek, míg a szezámmag extra ropogósságot és ízt biztosít.