Főzd meg a kishimen tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd félre.
A tésztát mindig öblítsd le hideg víz alatt, hogy ne ragadjon össze.
Készítsd el a dashi alaplét. Forralj fel 500 ml vizet, majd add hozzá a dashi alapot. Miután az alaplé elkészült, keverd hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot. Forrald tovább 2-3 percig.
A dashi alaplé az udon levesek igazi ínycsiklandó alapja. Ha nem találsz dashi port, használhatsz instant dashi alapot.
Öntsd a kész dashi alaplevet a főtt kishimen tésztára, és tedd vissza a tűzhelyre, hogy a tészta felmelegedjen.
Ha szeretnéd, a dashi alaplét erősebben is ízesítheted több szójaszósszal.
Tálald a levest a tetején finomra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.
A zöldhagyma frissességet ad az ételnek, míg a szezámmag extra ropogósságot és ízt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.