Kısır dióval, friss zöldségekkel tálalva

Kısır dióval

A Kısır egy tradicionális török saláta, amely különösen nyáron népszerű, amikor a zöldségek a legfrissebbek. A saláta bulgurral, friss paradicsommal, uborkával, petrezselyemmel és különféle fűszerekkel készül. A dió hozzáadása nemcsak textúrát ad, hanem gazdagítja az ételt egy kellemes roppanós réteggel is. A gránátalma szirup és a citromlé tökéletes harmóniában keveredik, így a Kısır ízvilága édes-savanyú és frissítő. A Kısır remek választás egy könnyű ebédre vagy vacsorára, és könnyen elkészíthető akár előételként, akár főételként is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bulgur
2 db Paradicsom
1 db Cucumber
3 ek. Friss petrezselyem
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé
1 ek. Gránátalma szirup
50 g Dió
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt tedd egy nagy tálba, és önts rá forró vizet, majd hagyd állni 10 percig, hogy megpuhuljon.

    Ha gyorsan szeretnéd felpuhítani a bulgurt, forrázd le, és hagyd fedő alatt pihenni.

    2

    A paradicsomot és a kígyóuborkát vágd apró kockákra, és add hozzá a bulgurhoz.

    A paradicsomot és uborkát ne vágd túl apróra, hogy megőrizzék friss textúrájukat.

    3

    Adjuk hozzá az apróra vágott friss petrezselymet, olívaolajat, citromlevet, és a gránátalma szirupot. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A gránátalma szirup ad egy kellemes édes-savanyú ízt, ami különlegesebbé teszi a salátát.

    4

    A diót durvára vágva pirítsd meg egy serpenyőben, majd szórd a salátára.

    A pirított dió extra roppanósságot ad az ételnek, és még gazdagabbá teszi az ízét.

    5

    Alaposan keverd össze az összes hozzávalót, majd tálald frissen.

    Ez a saláta tökéletes kísérője lehet a főételnek vagy egy könnyű nyári vacsorának.