Kiwi sorbet házi készítésű frissítő desszert

Kiwi sorbet

A kiwi sorbet egy egzotikus és frissítő desszert, amely a kiwi édes-savanykás, enyhén citrusos ízét emeli ki. A kiwi eredetileg Kínából származik, de Új-Zéland tette világhírűvé az 1900-as években. Az első sorbeteket az ókori Rómában fogyasztották, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat hűtöttek le. A modern változatban a kiwi természetes frissessége és a lime enyhe savanykás jegyei tökéletes harmóniát alkotnak, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál kiwi sorbet elolvad a szádban, felfrissítve és élénkítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss kiwi
200 ml Víz
120 g Kristálycukor
2 ek. Friss lime-lé
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kiwiket hámozd meg, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára.

    Érdemes érett, puha kiwiket használni, mert ezek édesebbek és könnyebben pürésíthetők.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a sorbet.

    3

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a kiwipürét és a lime levet.

    A kihűlt szirupot óvatosan keverd a püréhez, hogy megőrizd a kiwi friss ízét.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edényben gyorsabban és egyenletesebben fagy meg a sorbet.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a lépés kulcsfontosságú a sima, krémes állag eléréséhez. Ne hagyd ki, és legyél türelmes!

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és kiwiszeletekkel.

    Ha a sorbet túl kemény, hagyd kicsit tovább állni, de ne olvadjon meg teljesen.