A kiwiket hámozd meg, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára.
Érdemes érett, puha kiwiket használni, mert ezek édesebbek és könnyebben pürésíthetők.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a sorbet.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a kiwipürét és a lime levet.
A kihűlt szirupot óvatosan keverd a püréhez, hogy megőrizd a kiwi friss ízét.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edényben gyorsabban és egyenletesebben fagy meg a sorbet.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ez a lépés kulcsfontosságú a sima, krémes állag eléréséhez. Ne hagyd ki, és legyél türelmes!
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és kiwiszeletekkel.
Ha a sorbet túl kemény, hagyd kicsit tovább állni, de ne olvadjon meg teljesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.