Kladdkaka fahéjas csigás ízesítéssel, gazdag és édes

Kladdkaka fahéjas csigás ízesítéssel

A kladdkaka egy klasszikus svéd sütemény, amely egyszerű, de rendkívül finom. A fahéjas csiga ízesítés egy újabb réteget ad a süteményhez, így egy különleges változatot hoz létre. Ezt a desszertet könnyedén elkészítheted bármilyen ünnepi alkalomra, és minden falatja egy újabb emléket ad a családi összejöveteleken.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
200 g Cukor
50 g Kakaópor
2 db Tojás
100 g Vaj
50 ml Tej
1 tk. Fahéj
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliás cukor
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először melegítsd elő a sütőt 175°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.

    A forma alját és oldalait is érdemes kilisztezni, hogy könnyebben kijöjjön a sütemény a sütés után.

    2

    A vajat olvaszd fel a mikróban, vagy egy kis lábasban, majd hagyd egy kicsit hűlni.

    A vajat ne hagyd túl sokáig olvadni, csak annyira, hogy elolvadjon és ne legyen forró.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport és fahéjat.

    A száraz hozzávalók összekeverése segít elkerülni, hogy a sütőpor vagy a kakaópor csomós legyen.

    4

    A tojásokat és a vaníliás cukrot verd fel egy tálban, majd add hozzá az olvasztott vajat és a tejet.

    A tojások felverése a tésztát könnyűvé teszi, és segít abban, hogy a sütemény belseje puha és lágy legyen.

    5

    A száraz hozzávalókhoz öntsd a tojásos keveréket, majd keverd össze jól.

    Ne keverd túl sokáig, csak addig, amíg az összes hozzávaló egyenletesen eloszlik.

    6

    Öntsd a tésztát a formába, majd tedd a sütőbe és süsd 25-30 percig, amíg a teteje nem szilárdul meg, de a közepe még lágy marad.

    A sütési időt mindig ellenőrizd egy fogpiszkálóval, ha a tészta nem ragad rá, kész a sütemény.

    7

    Amikor kész, hagyd a tortát hűlni 10-15 percig a formában, majd óvatosan vedd ki és hagyd teljesen kihűlni.

    A tortát akkor érdemes megvágni, ha már teljesen kihűlt, hogy ne legyen túl lágy és ne ragadjon.

    8

    A fahéjas csiga ízesítéshez, keverj egy kis cukrot és fahéjat, majd szórj belőle a kész sütemény tetejére.

    Ez a fahéjas réteg extra ízt ad a süteménynek, amely minden falatot különlegessé tesz.