Kladdkaka fehér csokoládéval és kókuszreszelékkel, finom és gazdag sütemény tálalva

Kladdkaka fehér csokoládéval és kókuszreszelékkel

A Kladdkaka egy híres svéd sütemény, amely a szaftos, ragacsos belsejéről ismert. Az eredeti verziója csokoládéból készült, de a fehér csokoládé és a kókuszreszelék hozzáadásával egy új, egzotikus változat született. A fehér csokoládé gazdag, édes íze jól kiegészíti a kókusz frissességét. Az eredeti kladdkaka egy szaftos és puha torta, amit az alacsony hőmérsékleten történő gyors sütés tesz különlegessé. A recept gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás, ha vendégeket várunk vagy csak egy gyors édességre vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Fehér csokoládé
100 g Vaj
150 g Cukor
2 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Kókuszreszelék
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat és a fehér csokoládét egy lábasban, alacsony hőfokon olvaszd fel, majd hagyd kicsit lehűlni. A csokoládénak teljesen el kell olvadnia.

    Ne hagyd, hogy a csokoládé megégjen, folyamatosan keverd, hogy sima állagú legyen!

    2

    Egy tálban keverd össze a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Add hozzá a felolvasztott csokoládét és vajat, majd alaposan keverd el.

    A tojásoknak szobahőmérsékleten kell lenniük, hogy ne hűtsék le a csokoládét, amikor hozzáadod őket.

    3

    Add hozzá a lisztet, majd óvatosan keverd össze a tésztát, amíg sima lesz.

    A lisztet ne keverd túl, csak amíg az összes hozzávaló el nem keveredik!

    4

    A tésztát öntsd bele egy kivajazott és lisztezett tortaformába, és szórd meg a tetejét a kókuszreszelékkel.

    A tortaformát mindig alaposan vajazd ki, hogy könnyen ki tudd venni a süteményt sütés után!

    5

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig. A közepének picit lágyabbnak kell maradnia, hogy a klasszikus kladdkaka állagot elérd.

    Ne süsd túl! Ha a tészta közepén kis repedések jelennek meg, már kész is van!