A vajat és a fehér csokoládét egy lábasban, alacsony hőfokon olvaszd fel, majd hagyd kicsit lehűlni. A csokoládénak teljesen el kell olvadnia.
Ne hagyd, hogy a csokoládé megégjen, folyamatosan keverd, hogy sima állagú legyen!
Egy tálban keverd össze a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Add hozzá a felolvasztott csokoládét és vajat, majd alaposan keverd el.
A tojásoknak szobahőmérsékleten kell lenniük, hogy ne hűtsék le a csokoládét, amikor hozzáadod őket.
Add hozzá a lisztet, majd óvatosan keverd össze a tésztát, amíg sima lesz.
A lisztet ne keverd túl, csak amíg az összes hozzávaló el nem keveredik!
A tésztát öntsd bele egy kivajazott és lisztezett tortaformába, és szórd meg a tetejét a kókuszreszelékkel.
A tortaformát mindig alaposan vajazd ki, hogy könnyen ki tudd venni a süteményt sütés után!
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig. A közepének picit lágyabbnak kell maradnia, hogy a klasszikus kladdkaka állagot elérd.
Ne süsd túl! Ha a tészta közepén kis repedések jelennek meg, már kész is van!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.