A vajat olvaszd meg, és hagyd picit hűlni. Közben előmelegítjük a sütőt 175°C-ra.
A vajat ne hagyd túl forrón, mert a tészta állaga megváltozhat, ha túl meleg.
Egy nagyobb tálban keverd össze a cukrot, a lisztet, a kakaóport, a vaníliás cukrot és a sót.
A száraz hozzávalókat mindig először keverd össze, hogy a liszt ne csomósodjon össze a tésztában.
A két tojást egy külön tálban verd fel, majd add hozzá a megolvadt vajhoz és a tejszínhez. Alaposan keverd össze.
A tojásokat jól verd fel, hogy ne maradjanak benne fehérjékrémek, amelyek csomósodhatnak a tésztában.
A tojásos keveréket öntsd a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára. Az így kapott tészta sűrű és kicsit ragacsos lesz.
Ne keverd túl, csak addig, amíg a tészta egységes nem lesz.
Egy tortaformát kenj ki vajjal, majd öntsd bele a tésztát. Tedd be a sütőbe, és süsd 20-25 percig, vagy amíg a közepétől egy kicsit még remeg.
A sütemény közepének kicsit remegni kell, mert a Kladdkaka belül lágy és ragacsos marad, ha túlsütöd, akkor elveszíti ezt az állagot.
Miután elkészült, hagyd kihűlni a formában. Tálalás előtt szórd meg egy kis porcukorral, és rendezz rá csokoládé darabokat.
A porcukor csak a tálalás előtt kerüljön rá, hogy ne oldódjon fel a sütiben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.