Kladdkaka csokoládéval, porcukorral és csokoládé darabokkal tálalva

Kladdkaka klasszikus csokoládéval

A Kladdkaka egy svéd édesség, amelynek nevét is a textúrája ihlette, mivel a \'kladd\' szó ragacsos, ragadós állagot jelent. A sütemény eredete a 1970-es évekre vezethető vissza, és azóta a svéd háztartások egyik kedvenc desszertje lett. A Kladdkaka igazi csokoládéimádók számára készült, és a belső lágy, szaftos textúrája teljesen elolvad a szádban. A csokoládé ízét fokozza a tetejére rakott csokoládé darabok és a finom porcukor, ami igazán különlegessé teszi ezt az édességet. A titka a rövid sütési időben rejlik, amely biztosítja, hogy a sütemény közepén maradjon a jellegzetes krémes állag.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Liszt
200 g Cukor
50 g Kakaópor
2 db Tojás
100 g Vaj
50 ml Tejszín
1 cs. Vaníliás cukor
0.5 tk.
100 g Csokoládé (klasszikus)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg, és hagyd picit hűlni. Közben előmelegítjük a sütőt 175°C-ra.

    A vajat ne hagyd túl forrón, mert a tészta állaga megváltozhat, ha túl meleg.

    2

    Egy nagyobb tálban keverd össze a cukrot, a lisztet, a kakaóport, a vaníliás cukrot és a sót.

    A száraz hozzávalókat mindig először keverd össze, hogy a liszt ne csomósodjon össze a tésztában.

    3

    A két tojást egy külön tálban verd fel, majd add hozzá a megolvadt vajhoz és a tejszínhez. Alaposan keverd össze.

    A tojásokat jól verd fel, hogy ne maradjanak benne fehérjékrémek, amelyek csomósodhatnak a tésztában.

    4

    A tojásos keveréket öntsd a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára. Az így kapott tészta sűrű és kicsit ragacsos lesz.

    Ne keverd túl, csak addig, amíg a tészta egységes nem lesz.

    5

    Egy tortaformát kenj ki vajjal, majd öntsd bele a tésztát. Tedd be a sütőbe, és süsd 20-25 percig, vagy amíg a közepétől egy kicsit még remeg.

    A sütemény közepének kicsit remegni kell, mert a Kladdkaka belül lágy és ragacsos marad, ha túlsütöd, akkor elveszíti ezt az állagot.

    6

    Miután elkészült, hagyd kihűlni a formában. Tálalás előtt szórd meg egy kis porcukorral, és rendezz rá csokoládé darabokat.

    A porcukor csak a tálalás előtt kerüljön rá, hogy ne oldódjon fel a sütiben.