KĂ©szĂtsd elĆ a hozzĂĄvalĂłkat: mĂ©rd ki a lisztet, a cukrot, Ă©s a vanĂliĂĄs cukrot. Az Ă©lesztĆt langyos tejben oldd fel egy csipetnyi cukorral, majd hagyd pihenni 10 percig, amĂg felfut.
A tej ne legyen tĂșl forrĂł, mert az elpusztĂtja az Ă©lesztĆt. A felfutott Ă©lesztĆ biztosĂtja, hogy a gofri könnyƱ Ă©s levegĆs legyen.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sĂłt Ă©s a vanĂliĂĄs cukrot. KözepĂ©n kĂ©szĂts egy kis mĂ©lyedĂ©st, Ă©s öntsd bele az Ă©lesztĆs keverĂ©ket, majd a tojĂĄsokat Ă©s az olvasztott vajat.
A mĂ©lyedĂ©sbe öntve az Ă©lesztĆs keverĂ©ket, a liszt fokozatosan keveredik hozzĂĄ, ami elĆsegĂti a tĂ©szta kelĂ©sĂ©t.
Kezdd el összekeverni az összetevĆket egy fakanĂĄllal vagy kĂ©zi habverĆvel. Lassan adj hozzĂĄ a tejet, hogy egy sima, habos tĂ©sztĂĄt kapj.
A tejet lassan adagold, hogy elkerĂŒld a csomĂłk kialakulĂĄsĂĄt. A tĂ©sztĂĄnak sƱrƱnek, de folyĂ©konynak kell lennie.
Takarjuk le a tĂĄlat egy konyharuhĂĄval, Ă©s hagyjuk a tĂ©sztĂĄt meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt pihenni, amĂg megkel. A pihenĆ idĆ alatt a tĂ©szta volumenje növekszik.
A meleg hely elĆsegĂti az Ă©lesztĆ mƱködĂ©sĂ©t, Ă©s a tĂ©szta gyorsabban megkel. Ha nincs meleg hely, tedd a tĂĄlat a langyos sĂŒtĆbe.
MiutĂĄn megkelt, melegĂtsd elĆ a gofrisĂŒtĆt. Ha nincs gofrisĂŒtĆd, hasznĂĄlhatsz egy pofĂĄs palacsintasĂŒtĆt is.
A gofrisĂŒtĆt alaposan melegĂtsd elĆ, hogy a gofri gyorsan Ă©s egyenletesen sĂŒljön meg.
A gofrisĂŒtĆbe kanalazd a tĂ©sztĂĄt, ĂŒgyelve arra, hogy ne töltsd tĂșl, mert a gofri sĂŒtĂ©s közben megnövekszik. SĂŒssĂŒk 3-5 percig, amĂg aranybarna nem lesz.
A tĂ©szta mennyisĂ©gĂ©t a gofrisĂŒtĆd mĂ©retĂ©hez igazĂtsd. A sĂŒtĂ©si idĆ a gofrisĂŒtĆ tĂpusĂĄtĂłl fĂŒggĆen vĂĄltozhat.
A kĂ©sz gofrikat szedd le a sĂŒtĆrĆl, Ă©s tĂĄlald frissen, bogyĂłs gyĂŒmölcsökkel, cukorral, vagy bĂĄrmilyen egyĂ©b kedvenc öntettel.
A gofri frissen a legfinomabb, de ha marad, lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold. ĂjramelegĂtheted pirĂtĂłban vagy sĂŒtĆben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.