Klasszikus Biryani csirkehússal, friss korianderrel tálalva

Klasszikus Biryani

A Biryani az egyik legismertebb és legkedveltebb indiai étel, amelyet eredetileg a mogul udvarban készítettek. A klasszikus biryani gazdag fűszerekkel és húsokkal, például csirke vagy bárány, gyakran kombinálják friss korianderrel és joghurttal. A recept története évezredekig nyúlik vissza, és különböző változatai léteznek az indiai subkontinensen. A Biryani egy igazi ínycsiklandó étkezés, amely a fűszerek és a húsok tökéletes harmóniáját adja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Basmati rizs
300 g Csirkemell
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
100 g Joghurt
1 rúd Fahéj
4 db Szegfűszeg
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 csokor Cilantro
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan öblítsd le, majd tedd félre. A csirkét kockázd fel, és sózd, borsozd meg.

    A rizst érdemes többször is átöblíteni, hogy ne legyen ragacsos, és a főzés során ne pufosodjon túl.

    2

    Hevíts fel olívaolajat egy nagy lábasban. A hagymát apróra vágd, és pirítsd meg aranybarnára.

    A hagyma legyen jól pirított, hogy édes, karamellizált ízt adjon az ételnek. Ne hagyd, hogy megégjen!

    3

    Add hozzá a fokhagymát, majd a csirkekockákat. Pirítsd őket, amíg enyhén meg nem barnulnak.

    Ha a csirke túl gyorsan kezd el barnulni, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg.

    4

    Keverj hozzá darabokra vágott paradicsomot, köményt, kurkumát, fahéjat és szegfűszeget. Pörköld őket 5-6 percig.

    A fűszereket ne pörköld túl, mert akkor keserűvé válhatnak. A fűszeres alap adja meg a biryani jellegzetes ízét.

    5

    Add hozzá a joghurtot és 200 ml vizet, keverd össze, majd takard le, és főzd 10-15 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.

    Ha túl sűrűvé válik, adhatunk hozzá egy kis vizet vagy alaplevet.

    6

    A rizst közben készítsd el a maradék vízben. Forralj vizet, majd tedd bele a rizst, és főzd 8-10 percig, amíg a rizs megpuhul, de ne főzd túl.

    A rizsnek egy kicsit al dente-nak kell maradnia, mivel tovább fog főni a csirkés keverékben.

    7

    A főtt rizst öntsd a csirke keverékhez, keverd össze, majd tedd a lábas fedelét a tetejére, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, friss korianderlevelekkel és esetleg egy kis pirított mandulával tálalhatod.