Klasszikus Capricciosa pizza tálalva

Klasszikus Capricciosa pizza

A Klasszikus Capricciosa pizza az olasz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb klasszikusa. Ez a pizza tökéletes harmóniát teremt a sonka, a gomba, az articsóka és az olívabogyó gazdag ízeivel. A Capricciosa pizza neve a \'szeszélyes\' szóból ered, amely utal az alapanyagok sokszínűségére. Ideális választás családi vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy egy különleges hétvégi étkezéshez, amikor igazán autentikus olasz ízekre vágyunk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 14 perc
Teljes 24 perc
1020 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
150 g Mozzarella sajt
100 g Főtt sonka
100 g Friss gomba
50 g Fekete olívabogyó
50 g Articsókaszív
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha van kőlapos sütőtálcád, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.

    A kőlap segít a pizza aljának ropogósra sülésében. Ha nincs kőlapod, használj hagyományos tepsit, de azt is melegítsd elő.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha szobahőmérsékletű. Lisztezd a nyújtódeszkát, hogy ne ragadjon.

    3

    Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.

    Ne használj túl sok szószt, mert elázhat a tészta. Az üresen hagyott szélek sülés közben megemelkednek és ropogósak lesznek.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt mozzarella sajttal, majd helyezd rá az egyenletesen elosztott sonkát, gombát, olívabogyót és articsókát.

    A feltéteket egyenletesen oszlasd el, hogy minden szeletre jusson mindenből. A gombát érdemes előre megpárolni, hogy ne engedjen sok vizet a sütés során.

    5

    Hintsd meg a pizzát szárított oregánóval a klasszikus olasz íz érdekében.

    A szárított oregánót morzsold el a kezedben mielőtt a pizzára szórod, így intenzívebb lesz az illata és az íze.

    6

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a sajt szépen megolvad, és a tészta széle ropogósra sül.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, nehogy megégjen a pizza. Ha a széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a Klasszikus Capricciosa pizza ízeit!

    A szeletelést pizzavágóval vagy éles késsel végezd. Tálalás előtt locsolhatsz rá egy kevés extra szűz olívaolajat.