Klasszikus couscous tálalva, friss korianderrel és olívaolajjal

Klasszikus Couscous

A couscous egy tradicionális és közkedvelt étel, különösen a marokkói konyhában. Az étel könnyű, de tápláló, és a hozzáadott fűszerek és zöldségek gazdagítják az ízeket. Eredetileg a berber népcsoport készítette el, és azóta a világ számos országában népszerűvé vált. A couscous gyorsan elkészíthető, és remek választás köretként, de akár önálló ételként is fogyasztható.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Couscous
300 ml Víz
1 csipet
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A couscous-t egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót.

    Fontos, hogy a couscousot jól fűszerezzük, így már az előkészítéskor adjuk hozzá a sót.

    2

    Forraljunk vizet, majd öntsük rá a couscous-ra. Az edényt lefedjük, és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a couscous felszívja a vizet.

    Ne keverjük meg a couscous-t azonnal, hagyjuk, hogy a gőz hatására megpuhuljon.

    3

    Amikor a couscous megpuhult, óvatosan keverjük át villával, hogy a szemek szétváljanak és ne ragadjanak össze.

    A villával való átkeverés segít, hogy a couscous könnyű és laza maradjon.

    4

    Adjunk hozzá olívaolajat, és keverjük jól el, hogy a szemek ne ragadjanak össze.

    Az olívaolaj segít a couscousnak ízletesebbé válni, és segít megőrizni a laza állagát.

    5

    Szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk az ételt melegen.

    A friss koriander kiválóan illik a couscous-hoz, és friss ízt ad az ételnek.