Japchae tálalva, édesburgonya tésztával, marhahússal és zöldségekkel

Klasszikus Japchae

A japchae Koreában az egyik legnépszerűbb étel, amelyet különféle zöldségekkel, húsokkal és édesburgonya tésztával készítenek. Eredetileg egy ünnepi étel volt, de mára minden napos étkezésekké vált. A japchae íze a szójaszósz és a szezámmagolaj kombinációjától lesz igazán gazdag, miközben a friss zöldségek roppanós textúrája különleges élményt nyújt. Ez az étel tökéletes választás, ha egy gyors, de ínycsiklandó koreai étkezésre vágysz!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Édesburgonya tészta
150 g Marhahús (vékonyra szeletelve)
1 szál Póréhagyma
1 db Sárgarépa
100 g Gomba (pl. shiitake)
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 ek. Szezámmag
1 tk. Cukor
1 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát forró vízben főzd meg az utasítások szerint (kb. 5-7 perc). Ha elkészült, szűrd le és tedd félre.

    Ha a tészta összeragadna, öblítsd le egy kis hideg vízzel, hogy szétváljanak a szálak.

    2

    A marhahúst vékony szeletekre vágd, és egy serpenyőben szezámmagolajon pirítsd meg, amíg barnulni kezd. Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint.

    Ha a hús túl száraz lenne, egy kis vízzel vagy szójaszósszal locsold meg.

    3

    A póréhagymát vágd fel apróra, a sárgarépát és a gombát pedig vékony csíkokra szeleteld. A fokhagymát finomra aprítva készítsd elő.

    A zöldségeket egyenletesen szeleteld, hogy minden falatban egyforma textúra legyen.

    4

    Egy nagy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát, póréhagymát, sárgarépát és gombát, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    Ne pirítsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék a friss ízüket és szép színüket.

    5

    A serpenyőbe add hozzá a főtt tésztát, majd öntsd rá a szójaszószt, a cukrot és a szezámmagolajat. Alaposan keverd össze, hogy a tészta egyenletesen bevonódjon a szószban.

    A szójaszósz mennyiségét állíthatod az ízlésednek megfelelően, de figyelj rá, hogy ne legyen túl sós.

    6

    A tojást verd fel, majd süsd meg egy serpenyőben. Amikor megsült, vágd fel csíkokra, és tedd a tésztára.

    A tojást a végén tedd a tésztára, hogy szép friss maradjon és ne essenek szét a csíkok.

    7

    Tálald a japchae-t, és szórd meg szezámmaggal. Ízesítheted még egy kevés szójaszósszal is, ha szükséges.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a japchae még ínycsiklandóbbá válik.