A lisztet, a sót és a cukrot egy tálban keverd össze. Az élesztőt szórd rá, és öntsd hozzá a meleg vizet és a tejet. Keverd jól össze, hogy egy sima tésztát kapj.
Az élesztőt langyos folyadékban oldjuk fel, hogy gyorsan aktiválódjon. Ne legyen túl meleg a víz, különben az élesztő elpusztulhat.
Adj hozzá olívaolajat, és gyúrd jól össze a tésztát. Kelessd 1-1,5 órán át, amíg duplájára nem nő.
A tésztát meleg, de nem túl forró helyen kell keleszteni, például a sütőben egy párás edényben.
Közben a sajtokat törd össze, és keverd össze a túróval. Az egy tojással keverd össze, hogy a sajtok jól összetapadjanak.
Ha a sajtok nem elég sósak, ízesítsd egy kis sóval, de ne túl erősen, mivel a feta sajt is sós.
Amikor a tészta megkelt, oszd két részre, és nyújtsd ki őket kör alakúra. A közepébe tedd a sajtkeveréket, majd hajtsd fel a tészta széleit, hogy a sajt ne folyjon ki.
Ne tegyél túl sok tölteléket, hogy a tészta könnyen formázható legyen.
Tedd a kész tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.
Ha a tészta teteje túl gyorsan pirul, takard le fóliával, hogy a sajt még a sütési idő alatt ne égjen meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.