Klasszikus Malai, tejszínes indiai desszert, friss rózsavizzel és díszítve

Klasszikus Malai

A Klasszikus Malai egy népszerű indiai desszert, amely különböző fűszerekkel, tejszínnel és tejjel készül. Az étel az indiai kulináris hagyományok része, és gyakran tálalják ünnepi alkalmakra, mint például esküvők és családi összejövetelek. A malai édes és krémes állaga igazán egyedülálló élményt ad, míg a rózsavíz különleges frissességet ad a desszertnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Tejszín
500 ml Tej
100 g Cukor
1 rúd Fahéj
2 db Szegfűszeg
1 db Citrus héja
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Friss rózsavíz
50 g Mandula
30 g Pisztácia

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet és tejszínt egy közepes lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget és a citrus héját. Felforraljuk, majd alacsony lángon hagyjuk gyöngyözni 15 percig.

    A citrus héját óvatosan használjuk, hogy ne kerüljenek túl erős keserű ízek az ételbe.

    2

    Miután a tej és tejszín elegyének íze kialakult, szűrjük át a fűszereket és a citrus héját. A folyadékot visszaöntjük a lábasba.

    A szűrés segít eltávolítani a fűszerek maradványait, hogy a malai tiszta és sima legyen.

    3

    Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rózsavizet, majd ismét felforraljuk. Amikor elérte a kívánt állagot, lekapcsoljuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.

    A rózsavíz egy különleges, friss ízt ad a malainak, de vigyázzunk, hogy ne használjunk túl sokat.

    4

    Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott mandulával és pisztáciával.

    A mandula és pisztácia ropogós textúrát ad, ami tökéletesen kiegészíti a krémes malai állagát.