A tejet és tejszínt egy közepes lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget és a citrus héját. Felforraljuk, majd alacsony lángon hagyjuk gyöngyözni 15 percig.
A citrus héját óvatosan használjuk, hogy ne kerüljenek túl erős keserű ízek az ételbe.
Miután a tej és tejszín elegyének íze kialakult, szűrjük át a fűszereket és a citrus héját. A folyadékot visszaöntjük a lábasba.
A szűrés segít eltávolítani a fűszerek maradványait, hogy a malai tiszta és sima legyen.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rózsavizet, majd ismét felforraljuk. Amikor elérte a kívánt állagot, lekapcsoljuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A rózsavíz egy különleges, friss ízt ad a malainak, de vigyázzunk, hogy ne használjunk túl sokat.
Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott mandulával és pisztáciával.
A mandula és pisztácia ropogós textúrát ad, ami tökéletesen kiegészíti a krémes malai állagát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.