Klasszikus meze tál hummusszal, tzatzikivel, feta sajttal, olívabogyóval és friss zöldségekkel

Klasszikus Meze

A meze a közel-keleti konyha egyik legismertebb étkezési formája, amely az étkezés kezdete előtt, kisebb falatként kerül az asztalra. A meze tálon szereplő étkek, mint a hummusz, tzatziki és feta sajt, az ókori görög és török étkezési hagyományokra építenek. A friss zöldségekkel, olívabogyóval és pitakenyérrel tálalt étel gazdag ízvilágot kínál, és tökéletes választás közösségi étkezésekhez. Ez a könnyű és ínycsiklandó étel egyszerre hozza el a frissességet és a gazdag hagyományokat a modern konyhába. A meze nemcsak finom, hanem szórakoztató is, hiszen mindenki saját ízlése szerint válogathat a tálról.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Feta sajt
150 g Hummusz
100 g Olívabogyó
100 g Tzatziki
2 db Pita kenyér
200 g Friss zöldségek (uborka, paradicsom, paprika)
10 g Friss petrezselyem
2 ek. Olívaolaj
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a humusz és tzatziki előkészítésével. A hummuszt egy tálban helyezd el, a tzatzikit pedig tálald külön kis tálkában.

    A tzatziki legyen hideg, hogy frissítő hatása legyen. A hummuszhoz friss citromlevet is adhatsz a frissebb ízért.

    2

    A feta sajtot vágd kis kockákra és helyezd el a tálon. Tálalás előtt locsold meg egy kevés olívaolajjal, hogy még ízletesebb legyen.

    A feta sajt ízét fokozhatod, ha egy kis friss citromlevet is csepegtetsz rá.

    3

    A friss zöldségeket (uborka, paradicsom, paprika) mosd meg és vágd apró darabokra.

    A zöldségek szép színét és frissességét megőrizheted, ha röviden hűtőben pihenteted őket tálalás előtt.

    4

    A pita kenyeret vágd kis falatnyi darabokra, majd egy serpenyőben egy kis olívaolajjal pirítsd meg, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    A pita kenyeret ne pirítsd túl, hogy ne legyen kemény. A friss pita puhaságát a legjobb megőrizni.

    5

    Az olívabogyókat helyezd tálra, és szórd meg a friss petrezselyemmel.

    Ha szeretnéd, az olívabogyót egy kicsit összezúzhatod, hogy még jobban felszívja az olívaolaj ízét.

    6

    Tálald az elkészített hozzávalókat egy nagy tányéron, és tálalj mellé egy szelet citromot, amit az ételre csavarhatsz.

    A citrom frissítő íze még inkább kiemeli a különböző falatkákat.