Klasszikus Nasi Goreng, gazdag fűszerekkel, csirkével és tojással tálalva

Klasszikus Nasi Goreng

A Nasi Goreng a legismertebb indonéz étel, amely szinte minden étkezéshez elérhető. A \'Nasi\' jelentése rizs, és a \'Goreng\' pedig sültet. Ez az étel gyökereiben a szigetország gazdag fűszerkultúráját tükrözi, ahol az ízek a szójaszósz, a fokhagyma, a chili és a koriander keverékéből származnak. A Nasi Goreng nemcsak egy gyors étkezés, hanem egy olyan étel is, amely mélyebben kapcsolódik az indonéz kultúrához, és minden falatja egy újabb felfedezés.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
200 g Csirke mell filé
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
3 ek. Olaj
1 db Piros chili
2 szál Zöldhagyma
1 csokor Koriander
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg előre. Használj főtt, lehűtött rizst, mivel a friss rizs túl nedves lenne, és nem szívja fel rendesen a fűszereket.

    A rizst érdemes egy nappal előre elkészíteni, és hűtőben tárolni, hogy jobban szétváljon a szemek.

    2

    A csirkét vágd apró kockákra. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd, a chilit szeleteld fel, a zöldhagymát pedig karikázd fel.

    A csirkehúst könnyebben feldarabolhatod, ha előtte leöblíted hideg vízzel és hagyod kicsit megszáradni.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a csirkét, és pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz, kb. 5-7 perc.

    A wokot erős lángon használd, hogy a csirke gyorsan megsüljön anélkül, hogy kiszáradna.

    4

    Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és chilit. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ügyelj arra, hogy ne égesd meg a fokhagymát, mivel keserűvé válhat.

    5

    Törj a serpenyőbe 2 tojást, és keverd össze őket, hogy rántottát készíts. Miután megsült, tedd félre a tojást.

    A tojásokat gyorsan keverd a többi hozzávalóval, hogy puha, lágy állagot kapjanak.

    6

    Tedd vissza a serpenyőbe a főtt rizst, és alaposan keverd össze a pirított húsos, tojásos keverékkel. Öntsd rá a szójaszószt, és keverd össze, hogy a rizs egyenletesen átvegye a fűszereket.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis olajat, hogy a rizs ne ragadjon le a serpenyő aljára.

    7

    Add hozzá a felkarikázott zöldhagymát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad a nasi gorengnek, ne hagyd ki!