Klasszikus panini szendvics sonkával és mozzarellával, pesto szósszal

Klasszikus Panini

A panini egy tradicionális olasz szendvics, amelyet különféle feltétekkel készítenek. Az olaszok nagy mesterei a szendvicseknek, és a panini az egyik legismertebb változata. Eredetileg a friss, ropogós kenyérszeletek közé tettek sonkát, sajtot, zöldségeket, és az egészet grillezték. A klasszikus panini pesto szósszal, sonkával és mozzarella sajttal készül, egy igazi ínycsiklandó étel, amely könnyedén elkészíthető reggelire, ebédre vagy vacsorára. A panini az egyszerűségében rejlik, és minden falatja egy igazi olasz élményt ad.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 13 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
4 szelet Sonka
100 g Mozzarella sajt
2 ek. Pesto szósz
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket helyezd egy tiszta felületre, majd egyesével kend meg a pesto szósszal.

    A pesto szósszal alaposan kend meg mindkét szelet kenyeret, hogy ízletes legyen az egész panini.

    2

    Helyezd el a sonkát és a mozzarellát egy-egy kenyérszeletre.

    A mozzarella sajtot szorosan vágd fel, hogy minden falatba jusson belőle.

    3

    A másik szelet kenyeret helyezd rá, majd finoman nyomd le a paninit, hogy a sajt megolvadjon.

    Ha van panini sajtó, használd azt, hogy a panini egyenletesen megpiruljon és a sajt szépen megolvadjon.

    4

    Az olívaolajat egy serpenyőben melegítsd fel, majd a paninit mindkét oldalán pirítsd meg 3-4 percig, amíg a kenyér ropogós és aranybarna lesz.

    Ha nincs panini sajtód, használhatsz egy nehezebb serpenyőt is, hogy lenyomd a paninit, így gyorsabban sül.

    5

    Miután mindkét oldalát megsütötted, vedd ki a paninit a serpenyőből, majd tálald melegen.

    A paninit mindig melegen tálald, így a sajt még folyós és krémes marad!