A basmati rizst alaposan öblítsd le, majd áztasd vízben 15-20 percig.
A rizs áztatása segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és megakadályozza, hogy ragadós legyen.
A sárgarépát vágd fel kis kockákra, a hagymát apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze.
A zöldségeket apróra vágva gyorsabban megfőnek, és egyenletesebben oszlanak el a rizsben.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és a fűszereket (kömény, fahéj, szegfűszeg).
A fűszereket pirítva friss illatot adnak, és segítenek jobban kibontakozni az ízeik.
Add hozzá a sárgarépát és a zöld borsót, majd pirítsd 2-3 percig.
A zöldségek enyhén roppanósak maradnak, ha nem főzöd őket túl sokáig.
Öntsd hozzá az áztatott rizst, majd keverd össze a zöldségekkel és fűszerekkel.
A rizst jól át kell keverni, hogy minden egyes szem rizs fűszeres legyen.
Add hozzá a vizet és sót, majd fedő alatt, alacsony lángon főzd 10-12 percig, amíg a rizs megpuhul.
Ne keverd meg a rizst főzés közben, mert akkor könnyen összetörhet.
Amikor a víz elfogyott és a rizs megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig a fedő alatt.
Hagyd pihenni a rizst, hogy jobban átjárja a fűszeres íz.
Tálald a pulát frissen, akár húsos, akár vegetáriánus étel mellé.
A Pulao tökéletes köret bárminemű főételhez, de önálló ételként is megállja a helyét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.