Tedd a tejet egy nagy edénybe, és forrald fel közepes lángon.
Használj friss, teljes tejjel készített alapot a gazdag ízért.
Amikor a tej forrni kezd, add hozzá a citromlevet, és keverd meg. A tej hamarosan kicsapódik, és a savó elválik a túrótól.
Lassan add hozzá a citromlevet, hogy megfelelően kicsapódjon a tej.
Tedd a túrós masszát egy szűrőbe, hogy lecsöpögjön a savó. Hagyd, hogy a túró teljesen lecsöpögjön, majd mosd át hideg vízzel.
Az alapos leöblítés segít eltávolítani a citromsav ízét.
Amikor a túró száraz, gyúrd össze sima tésztává. Tartsd a tésztát puha állagúnak, hogy könnyen formázható legyen.
Ne dolgozd túl a tésztát, mert az keményebbé teheti a Rasgullákat.
Formázz kis gömböket a túróból, és tedd őket egy forró, de nem forrázó cukros vízbe. Főzd a gömböket körülbelül 15-20 percig, amíg megduzzadnak.
Figyelj arra, hogy a víz ne forrjon túl erősen, hogy a Rasgullák ne törjenek szét.
Miután a Rasgullák megduzzadtak, vedd le őket a tűzről, és hagyd hűlni a cukros szirupban.
A szirupot hagyd, hogy egy kicsit lehűljön, hogy jobban átjárja a Rasgullákat.
Tálald a Rasgullákat hűtve, és élvezd ezt a finom indiai édességet!
A Rasgulla még finomabb, ha hűtőben pihenteted egy ideig, hogy a szirup teljesen beszívja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.