Klasszikus Rasgulla, cukros szirupban úszó túrós gömbökkel

Klasszikus Rasgulla

A Rasgulla egy hagyományos indiai édesség, amelyet túróból készítenek. Az édesség szirupban főzött puha gömböcskékből áll, amelyeket cukorral édesítenek. Az étel egyedülálló a finom, enyhén savanykás túró és a gazdag cukros szirup kombinációjával. Az indiai konyha legismertebb desszertjei közé tartozik, és a világ különböző részein is nagy népszerűségnek örvend.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
1 l Tej
2 ek. Citromlé
200 g Cukor
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd a tejet egy nagy edénybe, és forrald fel közepes lángon.

    Használj friss, teljes tejjel készített alapot a gazdag ízért.

    2

    Amikor a tej forrni kezd, add hozzá a citromlevet, és keverd meg. A tej hamarosan kicsapódik, és a savó elválik a túrótól.

    Lassan add hozzá a citromlevet, hogy megfelelően kicsapódjon a tej.

    3

    Tedd a túrós masszát egy szűrőbe, hogy lecsöpögjön a savó. Hagyd, hogy a túró teljesen lecsöpögjön, majd mosd át hideg vízzel.

    Az alapos leöblítés segít eltávolítani a citromsav ízét.

    4

    Amikor a túró száraz, gyúrd össze sima tésztává. Tartsd a tésztát puha állagúnak, hogy könnyen formázható legyen.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert az keményebbé teheti a Rasgullákat.

    5

    Formázz kis gömböket a túróból, és tedd őket egy forró, de nem forrázó cukros vízbe. Főzd a gömböket körülbelül 15-20 percig, amíg megduzzadnak.

    Figyelj arra, hogy a víz ne forrjon túl erősen, hogy a Rasgullák ne törjenek szét.

    6

    Miután a Rasgullák megduzzadtak, vedd le őket a tűzről, és hagyd hűlni a cukros szirupban.

    A szirupot hagyd, hogy egy kicsit lehűljön, hogy jobban átjárja a Rasgullákat.

    7

    Tálald a Rasgullákat hűtve, és élvezd ezt a finom indiai édességet!

    A Rasgulla még finomabb, ha hűtőben pihenteted egy ideig, hogy a szirup teljesen beszívja.