Klasszikus Rasgulla, cukros szirupban ĂșszĂł tĂșrĂłs gömbökkel

Klasszikus Rasgulla

A Rasgulla egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©dessĂ©g, amelyet tĂșrĂłbĂłl kĂ©szĂ­tenek. Az Ă©dessĂ©g szirupban fƑzött puha gömböcskĂ©kbƑl ĂĄll, amelyeket cukorral Ă©desĂ­tenek. Az Ă©tel egyedĂŒlĂĄllĂł a finom, enyhĂ©n savanykĂĄs tĂșrĂł Ă©s a gazdag cukros szirup kombinĂĄciĂłjĂĄval. Az indiai konyha legismertebb desszertjei közĂ© tartozik, Ă©s a vilĂĄg kĂŒlönbözƑ rĂ©szein is nagy nĂ©pszerƱsĂ©gnek örvend.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 1 l Tej
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 200 g Cukor
⭕ 500 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd a tejet egy nagy edénybe, és forrald fel közepes långon.

    Hasznålj friss, teljes tejjel készített alapot a gazdag ízért.

    2

    Amikor a tej forrni kezd, add hozzĂĄ a citromlevet, Ă©s keverd meg. A tej hamarosan kicsapĂłdik, Ă©s a savĂł elvĂĄlik a tĂșrĂłtĂłl.

    Lassan add hozzá a citromlevet, hogy megfelelƑen kicsapódjon a tej.

    3

    Tedd a tĂșrĂłs masszĂĄt egy szƱrƑbe, hogy lecsöpögjön a savĂł. Hagyd, hogy a tĂșrĂł teljesen lecsöpögjön, majd mosd ĂĄt hideg vĂ­zzel.

    Az alapos leöblítés segít eltåvolítani a citromsav ízét.

    4

    Amikor a tĂșrĂł szĂĄraz, gyĂșrd össze sima tĂ©sztĂĄvĂĄ. Tartsd a tĂ©sztĂĄt puha ĂĄllagĂșnak, hogy könnyen formĂĄzhatĂł legyen.

    Ne dolgozd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert az kemĂ©nyebbĂ© teheti a RasgullĂĄkat.

    5

    FormĂĄzz kis gömböket a tĂșrĂłbĂłl, Ă©s tedd Ƒket egy forrĂł, de nem forrĂĄzĂł cukros vĂ­zbe. FƑzd a gömböket körĂŒlbelĂŒl 15-20 percig, amĂ­g megduzzadnak.

    Figyelj arra, hogy a vĂ­z ne forrjon tĂșl erƑsen, hogy a RasgullĂĄk ne törjenek szĂ©t.

    6

    MiutĂĄn a RasgullĂĄk megduzzadtak, vedd le Ƒket a tƱzrƑl, Ă©s hagyd hƱlni a cukros szirupban.

    A szirupot hagyd, hogy egy kicsit lehƱljön, hogy jobban åtjårja a Rasgullåkat.

    7

    Tålald a Rasgullåkat hƱtve, és élvezd ezt a finom indiai édességet!

    A Rasgulla mĂ©g finomabb, ha hƱtƑben pihenteted egy ideig, hogy a szirup teljesen beszĂ­vja.