A sütőt melegítsd elő 220°C-ra. Készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
A magas hőmérséklet biztosítja, hogy a scone külseje ropogós legyen.
A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy tálban keverd össze.
A száraz hozzávalók alapos keverése segít elkerülni a csomósodást.
A hideg vajat apró kockákra vágva add hozzá a lisztes keverékhez, majd gyors mozdulatokkal dolgozd össze, amíg morzsalékos állagot nem kapsz.
Minél hidegebb a vaj, annál könnyebb és levelesebb lesz a tészta. Használj gyors mozdulatokat, hogy a vaj ne olvadjon meg.
Lassanként adagold hozzá a tejet és egy tojást, majd gyorsan dolgozd össze a tésztát. Ne gyúrd túl, csak addig, amíg éppen összeáll.
A túlzott gyúrás kemény scone-t eredményezhet, ezért gyorsan dolgozz a tésztával.
Fordítsd a tésztát lisztezett felületre, és nyújtsd ki kb. 2 cm vastagságúra. Egy kerek szaggatóval szaggasd ki a scone-okat.
A szaggatásnál ne forgatjuk el a szaggatót, hogy megőrizzük a scone puha textúráját.
Helyezd a scone-okat a tepsire, és süsd 12-15 percig, amíg aranybarna színt nem kapnak.
Ne süsd túl, különben a scone kiszárad.
Miután kész, hagyd a scone-okat pár percig hűlni, majd tálald frissen, vajjal vagy lekvárral.
A scone frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon jó, ha jól tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.