Klasszikus syrniki, frissen sült túrós palacsinta, tálalva lekvárral és friss gyümölcsökkel

Klasszikus Syrniki

A syrniki, vagy más néven orosz túrós palacsinta, évszázadok óta népszerű étel Oroszországban és a kelet-európai régiókban. Az étel egyszerű, de ínycsiklandó, és a túró friss ízét a ropogósra sült tészta teszi még különlegesebbé. Eredetileg reggelire tálalták, de bármikor élvezhető, akár desszertként is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Túró
1 db Tojás
100 g Liszt
2 ek. Cukor
1 csipet
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót egy tálba tesszük, majd alaposan áttörjük egy villával vagy szűrőn, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

    Használjunk friss túrót, hogy a syrniki finomabb és lágyabb legyen.

    2

    A túróhoz hozzáadjuk a tojást, a cukrot, vaníliás cukrot, sót, majd alaposan elkeverjük.

    Ügyeljünk arra, hogy az összes hozzávaló jól elvegyüljön, hogy a tésztánk egyenletes legyen.

    3

    A lisztet fokozatosan adjuk hozzá, folyamatos keverés mellett, amíg egy lágy, de formázható tészta nem lesz belőle.

    A tészta állagának elég lágy, de nem túl ragacsos kell lennie, hogy könnyen formázhassuk.

    4

    Formáljunk a tésztából kis golyókat, majd lapítsuk őket korong alakúra, hogy a syrniki megfelelő formát kapjon.

    Ne készítsük őket túl vastagra, hogy könnyen átsüljenek és finom ropogósak legyenek kívülről.

    5

    Egy serpenyőt hevítsünk fel, és öntsük bele az olajat. A syrnikiket közepes lángon süssük ki mindkét oldalról aranybarnára (kb. 3-4 perc oldalanként).

    Használjunk közepes hőmérsékletet, hogy a syrniki ne égjen meg kívülről, miközben a belseje is átsül.

    6

    Tálaljuk a frissen sült syrnikiket lekvárral, mézzel vagy tejszínhabbal.

    A lekvár és a friss gyümölcsök jól illenek a syrnikikhez, de tejföllel is ízletes.