A túrót egy tálba tesszük, majd alaposan áttörjük egy villával vagy szűrőn, hogy sima, krémes állagot kapjunk.
Használjunk friss túrót, hogy a syrniki finomabb és lágyabb legyen.
A túróhoz hozzáadjuk a tojást, a cukrot, vaníliás cukrot, sót, majd alaposan elkeverjük.
Ügyeljünk arra, hogy az összes hozzávaló jól elvegyüljön, hogy a tésztánk egyenletes legyen.
A lisztet fokozatosan adjuk hozzá, folyamatos keverés mellett, amíg egy lágy, de formázható tészta nem lesz belőle.
A tészta állagának elég lágy, de nem túl ragacsos kell lennie, hogy könnyen formázhassuk.
Formáljunk a tésztából kis golyókat, majd lapítsuk őket korong alakúra, hogy a syrniki megfelelő formát kapjon.
Ne készítsük őket túl vastagra, hogy könnyen átsüljenek és finom ropogósak legyenek kívülről.
Egy serpenyőt hevítsünk fel, és öntsük bele az olajat. A syrnikiket közepes lángon süssük ki mindkét oldalról aranybarnára (kb. 3-4 perc oldalanként).
Használjunk közepes hőmérsékletet, hogy a syrniki ne égjen meg kívülről, miközben a belseje is átsül.
Tálaljuk a frissen sült syrnikiket lekvárral, mézzel vagy tejszínhabbal.
A lekvár és a friss gyümölcsök jól illenek a syrnikikhez, de tejföllel is ízletes.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.