A bulgurt öntsd le kétszeres mennyiségű forró vízzel, fedd le, és hagyd állni 15-20 percig, amíg megpuhul és magába szívja a vizet.
A bulgurt ne főzd, csak forró vízzel öntsd le – így megőrzi a finom, rugalmas textúráját.
A petrezselymet és mentát nagyon finomra aprítsd fel, a paradicsomot és uborkát kockázd apróra, az újhagymát vékonyra szeleteld.
Minél finomabbra vágod a zöldfűszereket, annál homogénebb és ízesebb lesz a tabbouleh.
Ha a bulgur megpuhult, keverd össze a zöldségekkel és fűszerekkel egy nagy tálban. Add hozzá a citromlevet, olívaolajat és a sót, majd alaposan forgasd össze.
Tálalás előtt hagyd állni a salátát 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Tálald szobahőmérsékleten vagy enyhén hűtve, citromszelettel díszítve.
Kiváló köret grillezett húsokhoz vagy könnyű önálló fogásként is megállja a helyét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.