Tabbouleh saláta apróra vágott petrezselyemmel, paradicsommal, bulgurral és citrommal tálalva

Klasszikus Tabbouleh

A tabbouleh egy hagyományos közel-keleti saláta, amely különösen Libanonban és Szíriában népszerű, de mára az egész világon kedvelt fogássá vált. A frissen aprított petrezselyemmel, citromlével és bulgurral készülő tabbouleh frissessége és egyszerűsége teszi különlegessé. Eredetileg mezze fogásként szolgálták fel, vagyis előételként kisebb adagokban, de manapság gyakran önálló könnyű étkezésként is fogyasztják. A klasszikus változatban a petrezselyem a főszereplő, és nem a bulgur, így az arányokra figyelni kell. Technikai tanács: a petrezselymet nagyon éles késsel aprítsd, így nem zúzódik össze, és nem keseredik meg. Ahogy a citrom, olívaolaj és zöldfűszerek aromái összeérnek, a saláta friss, üde karaktert kap – ideális nyári napokra vagy akár ünnepi asztalra is.

Előkészület 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Bulgur
100 g Petrezselyem (friss)
2 db Paradicsom
1 db Uborka
3 db Újhagyma
2 ek. Friss menta
4 ek. Citromlé
3 ek. Olívaolaj
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt öntsd le kétszeres mennyiségű forró vízzel, fedd le, és hagyd állni 15-20 percig, amíg megpuhul és magába szívja a vizet.

    A bulgurt ne főzd, csak forró vízzel öntsd le – így megőrzi a finom, rugalmas textúráját.

    2

    A petrezselymet és mentát nagyon finomra aprítsd fel, a paradicsomot és uborkát kockázd apróra, az újhagymát vékonyra szeleteld.

    Minél finomabbra vágod a zöldfűszereket, annál homogénebb és ízesebb lesz a tabbouleh.

    3

    Ha a bulgur megpuhult, keverd össze a zöldségekkel és fűszerekkel egy nagy tálban. Add hozzá a citromlevet, olívaolajat és a sót, majd alaposan forgasd össze.

    Tálalás előtt hagyd állni a salátát 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    4

    Tálald szobahőmérsékleten vagy enyhén hűtve, citromszelettel díszítve.

    Kiváló köret grillezett húsokhoz vagy könnyű önálló fogásként is megállja a helyét.