Klasszikus Vanília Cupcake tálalva

Klasszikus Vanília Cupcake

A klasszikus vanília cupcake a sütemények egyik legnépszerűbb változata, amely mindig sikert arat. A puha, könnyed tészta és az édes vaníliás íz tökéletes harmóniát alkot. Az egyszerű receptnek köszönhetően bárki könnyedén elkészítheti, és mivel gyorsan elkészíthető, tökéletes választás bármilyen alkalomra. Ha extra ízvilágot szeretnél, bátran díszítsd a cupcake-ket tejszínhabbal vagy gyümölcsökkel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
100 g Vaj
120 ml Tej
2 db Tojás
1 csomag Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180 fokra (légkeveréses sütő esetén 160 fokra). Készíts elő 12 muffinformát.

    Ha nincs muffinformád, használhatsz szilikon muffin kapszlikat is, ezeket nem kell külön kenni.

    2

    A vajat és a cukrot egy tálban keverd össze, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben kikeverhető a cukorral. Használj elektromos habverőt a gyorsabb eredményért.

    3

    Add hozzá a tojásokat, egyet-egyet, és minden egyes tojás után jól keverd össze a masszát.

    Ha a tojásokat túl gyorsan adod hozzá, a tészta kicsapódhat. Fontos, hogy minden tojás után alaposan elkeverd a masszát.

    4

    A sütőport, sót és a vaníliás cukrot keverd el a liszttel, majd a vajas-cukros keverékhez adagold.

    A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen oszoljon el a tésztában.

    5

    A tejet apránként add hozzá, és keverd simára a tésztát, hogy ne legyen csomós.

    A tejet fokozatosan adagold, és alacsony fokozaton keverd, hogy ne keverd túl a tésztát.

    6

    A tésztát egyenletesen oszd el a muffinformákban.

    A tésztát ne töltsd a forma pereméig, mert sütés közben megemelkedik. A formákat töltsd kb. 2/3-ig.

    7

    Süsd a cupcake-ket 18-20 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak és a tűpróbát is kiállják.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes figyelni a cupcake-ket. Ha a tűpróba nem sikerül, süsd még pár percig.

    8

    Miután megsültek, hagyd őket egy kicsit hűlni a formában, majd tedd át egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

    A rácsra helyezés segít, hogy a cupcake-ek alja ne ázzon el.