Knafeh vegán változatban, mandulával tálalva

Knafeh vegán változatban

A knafeh egy hagyományos közel-keleti desszert, amely különböző változatokban készül. Az édes tészta, a cukor és a rózsavíz kombinációja egy gazdag és ínycsiklandó desszertet eredményez. A vegán változata ugyanúgy megtartja az autentikus ízeket, de a hagyományos állati eredetű összetevők helyett növényi alternatívákat használ. Az elkészítése egyszerű, és bárkinek lehetősége van megkóstolni ezt az édes finomságot, aki vegetáriánus vagy vegán diétát követ.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Knafeh tészta (vagy más finomra vágott filo tészta)
100 g Növényi margarin (például kókuszolaj)
500 ml Rizstej
150 g Cukor
1 ek. Friss citromlé
1 ek. Rózsavíz
50 g Mandula (vagy pisztácia) a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A knafeh tésztát (vagy más finomra vágott filo tésztát) tedd egy nagy tálba, és óvatosan keverd el a növényi margarinnal, hogy a tészta teljesen be legyen vonva.

    A tészta ne legyen túl apróra vágva, így könnyebb lesz kezelni és a sütés során ropogósabbá válik.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A tészta egy részét tedd egy sütőformába (pl. 20x20 cm-es), és nyomkodd le alaposan, hogy egyenletesen elterüljön.

    A tésztát jól nyomkodd le, hogy az egyenletesen megsüljön, és ne szétessen.

    3

    A rizstejben keverd el a cukrot, és öntsd rá a tésztára. Adj hozzá egy evőkanál citromlevet és egy evőkanál rózsavizet a hagyományos ízért.

    Ha szeretnéd édesebbre, növeld a cukor mennyiségét, de próbáld meg ne túl édesre készíteni, hogy a tészta ropogóssága érvényesülhessen.

    4

    A tészta tetejére tedd a maradék tésztát, és ismét nyomkodd le. Süsd 30-40 percig, amíg a tészta aranybarnára nem sül.

    A sütő hőmérséklete eltérhet, így figyeld a tészta színét, hogy ne égjen meg.

    5

    A sütőből kivéve hagyd egy kicsit hűlni, majd vágd fel kockákra.

    A knafeh akkor a legfinomabb, ha frissen tálaljuk, de másnap is fogyasztható, ha lefóliázva hűtőben tároljuk.

    6

    Tálald mandulával vagy pisztáciával díszítve, és élvezd a finom vegán knafeh-t!