A knafeh tésztát (vagy más finomra vágott filo tésztát) tedd egy nagy tálba, és óvatosan keverd el a növényi margarinnal, hogy a tészta teljesen be legyen vonva.
A tészta ne legyen túl apróra vágva, így könnyebb lesz kezelni és a sütés során ropogósabbá válik.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A tészta egy részét tedd egy sütőformába (pl. 20x20 cm-es), és nyomkodd le alaposan, hogy egyenletesen elterüljön.
A tésztát jól nyomkodd le, hogy az egyenletesen megsüljön, és ne szétessen.
A rizstejben keverd el a cukrot, és öntsd rá a tésztára. Adj hozzá egy evőkanál citromlevet és egy evőkanál rózsavizet a hagyományos ízért.
Ha szeretnéd édesebbre, növeld a cukor mennyiségét, de próbáld meg ne túl édesre készíteni, hogy a tészta ropogóssága érvényesülhessen.
A tészta tetejére tedd a maradék tésztát, és ismét nyomkodd le. Süsd 30-40 percig, amíg a tészta aranybarnára nem sül.
A sütő hőmérséklete eltérhet, így figyeld a tészta színét, hogy ne égjen meg.
A sütőből kivéve hagyd egy kicsit hűlni, majd vágd fel kockákra.
A knafeh akkor a legfinomabb, ha frissen tálaljuk, de másnap is fogyasztható, ha lefóliázva hűtőben tároljuk.
Tálald mandulával vagy pisztáciával díszítve, és élvezd a finom vegán knafeh-t!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.