Koeksister fahéjas ízesítéssel aranybarnára sült, cukorral megszórva

Koeksister fahéjas ízesítéssel

A Koeksister egy tradicionális dél-afrikai édesség, melyet gyakran az ünnepi alkalmakkor, vagy csak úgy, délutáni tea mellé fogyasztanak. A fahéj hozzáadása egy új szintre emeli az ételt, tökéletesen harmonizálva a ropogós tészta édes ízével. Ezt az ételt sokféle módon lehet tálalni, de a fahéjas cukorral való megszórás adja meg neki a végső ízélményt. Egy jó tanács: ne süsd túl, hogy a koeksister kívül ropogós, belül viszont még puha maradjon. Ez az édesség ideális választás bármilyen ünnepi vagy családi összejövetelre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
100 g Cukor
2 ek. Sütőpor
0.5 tk.
250 ml Víz
1 l Olaj
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
100 g Cukor a szóráshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és a vaníliás cukrot.

    A sütőpor segít, hogy a tésztád könnyű és puha legyen, ezért fontos, hogy jól eloszlasd.

    2

    Lassan add hozzá a vizet, és keverd össze, amíg sima, ragadós tésztát nem kapsz.

    Ne aggódj, ha a tészta kicsit ragadós – ez segít abban, hogy a koeksisterek kívül ropogósak, belül pedig puhaak legyenek.

    3

    Borítsd a tésztát egy lisztezett felületre, és nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra.

    Ha a tészta túl ragadós, szórj rá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, hogy ne keményedjen meg.

    4

    Vágd fel a tésztát kisebb csíkokra (kb. 7 cm hosszú és 1 cm széles).

    A csíkokat igyekezz egyenlő méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek.

    5

    Forrósíts fel egy nagy lábasban olajat, majd kezd el sütni a csíkokat, amíg aranybarnára nem sülnek.

    Használj konyhai hőmérőt, hogy az olaj hőmérséklete 180°C legyen, így biztosan ropogós lesz a tészta.

    6

    Miután kisült, tedd a koeksistereket papírtörlőre, hogy lecsöpöghessenek.

    A papírtörlő segít abban, hogy a felesleges olajat eltávolítsd, és a koeksisterek ropogósabbak maradjanak.

    7

    Keverj össze cukrot és fahéjat, majd szórd meg vele a koeksistereket, amíg még melegek.

    A fahéj és a cukor arányát ízlés szerint állíthatod, de ügyelj arra, hogy ne fedje el teljesen a tészta ropogós külsejét.