Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és a vaníliás cukrot.
A sütőpor segít, hogy a tésztád könnyű és puha legyen, ezért fontos, hogy jól eloszlasd.
Lassan add hozzá a vizet, és keverd össze, amíg sima, ragadós tésztát nem kapsz.
Ne aggódj, ha a tészta kicsit ragadós – ez segít abban, hogy a koeksisterek kívül ropogósak, belül pedig puhaak legyenek.
Borítsd a tésztát egy lisztezett felületre, és nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra.
Ha a tészta túl ragadós, szórj rá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, hogy ne keményedjen meg.
Vágd fel a tésztát kisebb csíkokra (kb. 7 cm hosszú és 1 cm széles).
A csíkokat igyekezz egyenlő méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek.
Forrósíts fel egy nagy lábasban olajat, majd kezd el sütni a csíkokat, amíg aranybarnára nem sülnek.
Használj konyhai hőmérőt, hogy az olaj hőmérséklete 180°C legyen, így biztosan ropogós lesz a tészta.
Miután kisült, tedd a koeksistereket papírtörlőre, hogy lecsöpöghessenek.
A papírtörlő segít abban, hogy a felesleges olajat eltávolítsd, és a koeksisterek ropogósabbak maradjanak.
Keverj össze cukrot és fahéjat, majd szórd meg vele a koeksistereket, amíg még melegek.
A fahéj és a cukor arányát ízlés szerint állíthatod, de ügyelj arra, hogy ne fedje el teljesen a tészta ropogós külsejét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.