Kókuszos-ananászos cupcake tálalva

Kókuszos-Ananászos Cupcake

A kókuszos-ananászos cupcake egy tökéletes trópusi desszert, amely a friss ananász lédús édességét és a kókusz egzotikus ízét ötvözi. Kiváló választás nyári partikhoz, kerti összejövetelekhez vagy egy kis különleges kényeztetéshez. Képzeld el, ahogy az első harapásnál a puha, kókuszos tészta és az ananász természetes zamata tökéletes egyensúlyban olvad szét a szádban, miközben a lágy, kókuszos frosting még finomabbá teszi az élményt. A tökéletes cupcake titka a friss, érett ananász és a pirított kókuszreszelék, amely még gazdagabb ízvilágot ad a süteménynek. Próbáld ki ezt a receptet egy kevés reszelt fehércsokoládéval vagy extra kókuszreszelékkel a tetején, hogy még látványosabb és ízletesebb legyen!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
100 g Cukor
100 g Vaj (puha)
2 db Tojás
100 ml Kókusztej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
0.5 tk.
50 g Kókuszreszelék
100 g Ananász darabok (friss vagy konzerv, lecsepegtetve)
150 g Porcukor
100 g Krémsajt
50 ml Tejszín
50 g Kókuszkrém
20 g Pirított kókuszreszelék a díszítéshez
6 db Friss ananászszeletek a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a cupcake-ek egyenletes sütéséhez.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kókuszreszeléket.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.

    A vaj és a cukor habosra keverése teszi a cupcake-eket könnyeddé és levegőssé. A tojásokat egyenként add hozzá, alaposan elkeverve minden egyes hozzáadás után.

    4

    Fokozatosan keverd hozzá a kókusztejet, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.

    A kókusztejet és a száraz hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a tészta kicsapódását. Kezdd és fejezd be a száraz hozzávalókkal.

    5

    Keverd össze alaposan, hogy egyenletes tésztát kapj, majd finoman forgasd bele az apróra vágott ananászdarabokat.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    6

    Töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.

    Ne töltsd túl a formákat, mert a tészta kifolyhat sütés közben.

    7

    Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

    A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes figyelni a cupcake-eket. Ha a tetejük túl gyorsan barnul, takard le őket alufóliával.

    8

    Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá a tejszínt és a kókuszkrémet, és keverd simára.

    A krémhez használt hozzávalók legyenek hidegek, hogy a krém szép tartást kapjon. Ne keverd túl a krémet, mert kicsapódhat.

    9

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a kókuszos krémmel, pirított kókuszreszelékkel és friss ananászszeletekkel a tetején.

    A cupcake-eket csak teljesen kihűlve díszítsd, különben a krém megolvad.