Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a cupcake-ek egyenletes sütéséhez.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kókuszreszeléket.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.
A vaj és a cukor habosra keverése teszi a cupcake-eket könnyeddé és levegőssé. A tojásokat egyenként add hozzá, alaposan elkeverve minden egyes hozzáadás után.
Fokozatosan keverd hozzá a kókusztejet, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.
A kókusztejet és a száraz hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a tészta kicsapódását. Kezdd és fejezd be a száraz hozzávalókkal.
Keverd össze alaposan, hogy egyenletes tésztát kapj, majd finoman forgasd bele az apróra vágott ananászdarabokat.
Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.
Ne töltsd túl a formákat, mert a tészta kifolyhat sütés közben.
Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes figyelni a cupcake-eket. Ha a tetejük túl gyorsan barnul, takard le őket alufóliával.
Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá a tejszínt és a kókuszkrémet, és keverd simára.
A krémhez használt hozzávalók legyenek hidegek, hogy a krém szép tartást kapjon. Ne keverd túl a krémet, mert kicsapódhat.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a kókuszos krémmel, pirított kókuszreszelékkel és friss ananászszeletekkel a tetején.
A cupcake-eket csak teljesen kihűlve díszítsd, különben a krém megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.