Kókuszos ananászos fagylalt tálalva

Kókuszos ananászos fagylalt

A kókuszos ananászos fagylalt egy igazi trópusi élmény, amely a kókusztej krémességét és az ananász frissítő édességét ötvözi. Az egzotikus ízek tökéletes harmóniát alkotnak, és garantáltan nyári hangulatot varázsolnak az asztalra. Egy kanál ebből a hűsítő desszertből olyan érzést kelt, mintha egy trópusi tengerparton lennél!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
300 g Friss ananász (pürésített)
120 g Kristálycukor
100 ml Víz
30 ml Frissen facsart lime-lé
30 g Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez lesz a cukorszirup.

    A cukorszirup elkészítésekor ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a fagylaltban.

    2

    Hagyd a cukorszirupot szobahőmérsékleten kihűlni.

    Fontos, hogy a szirup teljesen kihűljön, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalóhoz, különben felmelegítheti a kókusztejet és az ananászpürét.

    3

    Az ananászt hámozd meg, vágd kockákra, majd egy turmixgépben pürésítsd simára.

    A lehető legérettebb ananászt használd, mert az édesebb és ízletesebb lesz a fagylalt. Ha nincs turmixgéped, használhatsz botmixert is.

    4

    Egy nagy tálban keverd össze a kókusztejet, a kihűlt cukorszirupot, az ananászpürét és a frissen facsart lime levét.

    A frissen facsart lime leve kiemeli az ananász és a kókusz ízét. Ne felejtsd el eltávolítani a magokat a lime-ból.

    5

    Add hozzá a kókuszreszeléket, hogy fokozd a fagylalt kókuszos ízét és textúráját.

    A kókuszreszelék opcionális, de nagyon jól passzol a többi ízhez. Használhatsz finom vagy durva reszeléket is, attól függően, hogy milyen textúrát szeretnél.

    6

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata esetén kövesd a gép használati utasítását a legjobb eredmény elérése érdekében.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A gyakori átkeverés elengedhetetlen a jégkristályok kialakulásának megakadályozásához és a krémes állag eléréséhez. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Ha túl kemény a fagylalt, hagyd hosszabb ideig szobahőmérsékleten, amíg könnyebben kanalazható nem lesz.