Egy kis lábosban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez lesz a cukorszirup.
A cukorszirup elkészítésekor ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a fagylaltban.
Hagyd a cukorszirupot szobahőmérsékleten kihűlni.
Fontos, hogy a szirup teljesen kihűljön, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalóhoz, különben felmelegítheti a kókusztejet és az ananászpürét.
Az ananászt hámozd meg, vágd kockákra, majd egy turmixgépben pürésítsd simára.
A lehető legérettebb ananászt használd, mert az édesebb és ízletesebb lesz a fagylalt. Ha nincs turmixgéped, használhatsz botmixert is.
Egy nagy tálban keverd össze a kókusztejet, a kihűlt cukorszirupot, az ananászpürét és a frissen facsart lime levét.
A frissen facsart lime leve kiemeli az ananász és a kókusz ízét. Ne felejtsd el eltávolítani a magokat a lime-ból.
Add hozzá a kókuszreszeléket, hogy fokozd a fagylalt kókuszos ízét és textúráját.
A kókuszreszelék opcionális, de nagyon jól passzol a többi ízhez. Használhatsz finom vagy durva reszeléket is, attól függően, hogy milyen textúrát szeretnél.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.
A fagylaltgép használata esetén kövesd a gép használati utasítását a legjobb eredmény elérése érdekében.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.
A gyakori átkeverés elengedhetetlen a jégkristályok kialakulásának megakadályozásához és a krémes állag eléréséhez. Ne hagyd ki ezt a lépést!
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.
Ha túl kemény a fagylalt, hagyd hosszabb ideig szobahőmérsékleten, amíg könnyebben kanalazható nem lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.