Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és könnyebben ki tudd venni a formából.
Egy nagy tálban habosítsd fel a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos és krémes állagú lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen habosítani. Használj elektromos habverőt a legjobb eredmény érdekében.
Add hozzá egyesével a tojásokat, minden hozzáadás után alaposan keverd el.
Ha a tojások hidegek, melegítsd fel őket langyos vízben néhány percig, hogy könnyebben elkeveredjenek a tésztában.
Keverd hozzá a kókuszreszeléket és a tejet, majd dolgozd simára a masszát.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a torta kemény lehet.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót.
A sót ne hagyd ki, mert kiemeli a többi ízt.
Lassan adagold a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és keverd egységes tésztává.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, kezdve és befejezve a szárazzal. Így elkerülheted a csomósodást.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizheted az átsültséget.
Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd a tortát 10 percig hűlni a formában, majd borítsd ki egy rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.
A hűtőrács biztosítja, hogy a torta alja is egyenletesen hűljön.
Öntsd rá a karamellöntetet a kihűlt tortára, és simítsd el egy spatulával.
A karamellöntetet készítheted házilag, de használhatsz bolti karamellöntetet is.
Szórd meg a tetejét extra kókuszreszelékkel, majd hűtsd a tortát legalább 1 órát, mielőtt szeleteled.
A hűtés segít, hogy a karamellöntet megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.