A marhahúst vágd kis csíkokra, majd egy serpenyőben vagy nagyobb lábasban pirítsd meg egy kevés olajon, amíg enyhén meg nem barnul.
Használj közepes lángot, hogy a hús szépen megpiruljon, de ne égjen meg.
A hagymát vágd fél karikákra, a krumplit pedig hámozd meg és vágd kockákra vagy hasábokra.
A krumpli szeletek méretével is befolyásolhatod a főzés idejét – a kisebb darabok gyorsabban megpuhulnak.
A már megpirított húst vedd ki a serpenyőből, majd a hagymát tedd a serpenyőbe és pirítsd meg üvegesre.
A hagymát ne hagyd égni, csak addig pirítsd, amíg aranybarnára nem válik.
Add hozzá a krumplit a hagymához, és keverd jól össze. Ezután öntsd vissza a marhahúst a serpenyőbe.
A krumpli és a hús együttes pirítása segít a gazdagabb ízek kialakításában.
A kókusztejet, szójaszószt, mirint, cukrot és borsot keverd össze, majd öntsd a serpenyőbe a hozzávalókra.
A szójaszósz és mirin kombinációja adja a hagyományos Nikujaga ízvilágot, míg a kókusztej lágy és krémes textúrát biztosít.
Fedd le a serpenyőt, és főzd a keveréket közepes lángon 20-30 percig, amíg a krumpli megpuhul.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, ha túl sűrűvé válna a folyadék.
Tálald melegen, és élvezd a kókuszos, ínycsiklandó Nikujagat, friss rizs kíséretében.
A friss koriander vagy zöldhagyma szórása a tetejére extra frissességet adhat az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.