Kókuszos nikujaga tálalva, gazdag szószban marhahússal, krumplival és zöldségekkel

Kókuszos Nikujaga

A Nikujaga egy hagyományos japán étel, amelyet eredetileg marhahús, burgonya és szójaszósz alapú szósz alkotott. A kókusztej hozzáadása egy modern twist-t ad ennek az ételnek, amit a mediterrán és ázsiai ízek iránti kereslet hozott létre. A kókuszos nikujaga nemcsak ízletes, de tápláló is, tökéletes étkezés a hidegebb napokra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús (lapocka vagy más főzésre alkalmas rész)
4 db Krumpli
1 db Hagyma
400 ml Kókusztej
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 tk. Ginger
2 ek. Olaj
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kis csíkokra, majd egy serpenyőben vagy nagyobb lábasban pirítsd meg egy kevés olajon, amíg enyhén meg nem barnul.

    Használj közepes lángot, hogy a hús szépen megpiruljon, de ne égjen meg.

    2

    A hagymát vágd fél karikákra, a krumplit pedig hámozd meg és vágd kockákra vagy hasábokra.

    A krumpli szeletek méretével is befolyásolhatod a főzés idejét – a kisebb darabok gyorsabban megpuhulnak.

    3

    A már megpirított húst vedd ki a serpenyőből, majd a hagymát tedd a serpenyőbe és pirítsd meg üvegesre.

    A hagymát ne hagyd égni, csak addig pirítsd, amíg aranybarnára nem válik.

    4

    Add hozzá a krumplit a hagymához, és keverd jól össze. Ezután öntsd vissza a marhahúst a serpenyőbe.

    A krumpli és a hús együttes pirítása segít a gazdagabb ízek kialakításában.

    5

    A kókusztejet, szójaszószt, mirint, cukrot és borsot keverd össze, majd öntsd a serpenyőbe a hozzávalókra.

    A szójaszósz és mirin kombinációja adja a hagyományos Nikujaga ízvilágot, míg a kókusztej lágy és krémes textúrát biztosít.

    6

    Fedd le a serpenyőt, és főzd a keveréket közepes lángon 20-30 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, ha túl sűrűvé válna a folyadék.

    7

    Tálald melegen, és élvezd a kókuszos, ínycsiklandó Nikujagat, friss rizs kíséretében.

    A friss koriander vagy zöldhagyma szórása a tetejére extra frissességet adhat az ételnek.