Kókuszos panna cotta torta elegáns tálalásban

Kókuszos panna cotta torta

A kókuszos panna cotta torta a könnyű és frissítő desszertek egyedi változata. A krémes kókuszos réteg és a ropogós kekszalap tökéletes harmóniában van, amelyet a friss gyümölcsök tesznek teljessé. Ez a torta ideális választás nyári desszertekhez vagy különleges alkalmakra, amikor egy könnyen elkészíthető, mégis lenyűgöző édességre van szükség.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
400 ml Kókusztej
200 ml Tejszín
80 g Cukor
10 g Zselatin
200 g Keksz alap (pl. darált keksz)
100 g Olvasztott vaj
1 tk. Vanília kivonat
50 g Reszelt kókusz
200 g Friss gyümölcs (eper, áfonya)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a darált kekszet az olvasztott vajjal, majd nyomkodd egy tortaforma aljába, és hűtsd le, hogy megszilárduljon.

    A kekszalap akkor lesz egyenletes, ha egy pohár aljával alaposan lenyomkodod.

    2

    A panna cottához melegítsd fel a kókusztejet és a tejszínt egy lábosban közepes lángon. Add hozzá a cukrot és a vanília kivonatot, majd keverd, amíg a cukor feloldódik.

    Ne forrald fel a kókusztejet és a tejszínt, csak melegítsd össze!

    3

    Oldd fel a zselatint kevés hideg vízben, majd add a meleg kókusztejes keverékhez. Alaposan keverd el, hogy teljesen feloldódjon.

    A zselatint lassan, vékony sugárban csorgasd a krémbe, miközben folyamatosan kevered, hogy ne csomósodjon.

    4

    Hagyd kicsit hűlni a panna cottát, majd öntsd a kekszalapra. Helyezd a tortát hűtőbe, és hagyd legalább 4 órán keresztül dermedni.

    Ha a panna cotta túl meleg, megolvaszthatja a kekszalapot.

    5

    Tálalás előtt szórd meg reszelt kókusszal, és díszítsd friss gyümölcsökkel a tetejét.

    A torta tetejét tejszínhabbal is díszítheted.