Készítsd elő a hozzávalókat: a kókuszkrémet jól keverd fel, hogy egynemű állagú legyen. TIPP: A konzerv kókuszkrém tetején néha elválik a sűrű rész, ezt egy kis melegítéssel könnyen egyenletesre lehet keverni.
A kókuszkrémnek hűtőhidegnek kell lennie, hogy könnyen felverhető legyen.
Verd fel a jól lehűtött habtejszínt kemény habbá. Fontos: a hideg alapanyag és a hideg edény segít elérni a tökéletes, tartós habot.
A tejszínt ne verd túl, mert kicsapódhat.
Egy külön tálban keverd össze a kókuszkrémet, sűrített tejet, vaníliát és a kókuszreszelék felét, míg sima és egynemű lesz a keverék.
A kókuszkrém legyen hűtött, így könnyebben keveredik és a parfé is stabilabb lesz.
Óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt a kókuszos keverékbe. Lassan keverd, hogy megőrizze a habos textúrát – ez teszi a parfét könnyűvé.
A tejszínt alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal forgasd bele, hogy ne törjön össze.
Öntsd a krémet kis formákba vagy poharakba, simítsd el a tetejét. Fedd le fóliával, és tedd a fagyasztóba legalább 6 órára vagy egy éjszakára.
Ha szilikon formát használsz, könnyebben kifordíthatod a parfét.
Tálalás előtt 5-10 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy kanalazható vagy formázható legyen. Szórd meg a maradék kókuszreszelékkel, és ízlés szerint díszítsd kevés tejszínhabbal.
A parfét tálalás előtt egy késsel körbevágva könnyebben kiemelheted a formából.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.