Kókuszos piskóta tálalva

Kókuszos piskóta

A kókuszos piskóta egyszerre klasszikus és egzotikus desszert, amely számos kultúrában népszerű. A kókusz édeskés és friss íze különleges élményt nyújt a könnyű piskótában. Ez a recept tökéletes választás, ha egy gyorsan elkészíthető, de mégis különleges édességet szeretnél az asztalra varázsolni. A kókuszreszelék nemcsak az ízt, hanem a textúrát is gazdagabbá teszi, így minden falat élvezet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
150 g Liszt
100 g Kókuszreszelék
4 db Tojás
150 g Cukor
100 g Vaj
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és vajazd ki vagy béleld ki sütőpapírral a piskótasütő formát.

    A sütő előmelegítése fontos a piskóta megfelelő állagának eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza a piskóta letapadását.

    2

    Egy nagy tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg habos és világos színű masszát nem kapsz. Tipp: Használj elektromos habverőt, hogy gyorsabban elkészülj.

    A tojásokat és a cukrot addig verd, amíg a massza legalább a duplájára nem nő, és szinte fehér nem lesz. Ez a lépés kulcsfontosságú a piskóta könnyedségéhez.

    3

    Olvaszd meg a vajat, és hagyd kicsit hűlni, majd add hozzá a tojásos keverékhez a vaníliakivonattal együtt. Keverd simára.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor a tojásos keverékhez adod, mert a tojások összeugorhatnak.

    4

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a kókuszreszeléket és a csipet sót. Fokozatosan adagold a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és alaposan keverd össze.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, és csak addig keverd, amíg éppen össze nem áll, hogy a piskóta ne legyen rágós.

    5

    Öntsd a masszát a sütőformába, és egyengesd el a tetejét egy spatulával, hogy egyenletesen süljön meg.

    A formát sütés előtt párszor ütögesd az asztalhoz, hogy a nagyobb légbuborékok távozzanak.

    6

    Süsd a piskótát 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy elkészült-e.

    A sütő ajtaját ne nyisd ki sütés közben, mert a piskóta összeeshet. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Hagyd a piskótát 10 percig hűlni a formában, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A piskótát teljesen hűtsd ki, mielőtt felvágnád vagy megtöltenéd, különben könnyen törik.