Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és vajazd ki vagy béleld ki sütőpapírral a piskótasütő formát.
A sütő előmelegítése fontos a piskóta megfelelő állagának eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza a piskóta letapadását.
Egy nagy tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg habos és világos színű masszát nem kapsz. Tipp: Használj elektromos habverőt, hogy gyorsabban elkészülj.
A tojásokat és a cukrot addig verd, amíg a massza legalább a duplájára nem nő, és szinte fehér nem lesz. Ez a lépés kulcsfontosságú a piskóta könnyedségéhez.
Olvaszd meg a vajat, és hagyd kicsit hűlni, majd add hozzá a tojásos keverékhez a vaníliakivonattal együtt. Keverd simára.
A vaj ne legyen túl forró, amikor a tojásos keverékhez adod, mert a tojások összeugorhatnak.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a kókuszreszeléket és a csipet sót. Fokozatosan adagold a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és alaposan keverd össze.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, és csak addig keverd, amíg éppen össze nem áll, hogy a piskóta ne legyen rágós.
Öntsd a masszát a sütőformába, és egyengesd el a tetejét egy spatulával, hogy egyenletesen süljön meg.
A formát sütés előtt párszor ütögesd az asztalhoz, hogy a nagyobb légbuborékok távozzanak.
Süsd a piskótát 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy elkészült-e.
A sütő ajtaját ne nyisd ki sütés közben, mert a piskóta összeeshet. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd a piskótát 10 percig hűlni a formában, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A piskótát teljesen hűtsd ki, mielőtt felvágnád vagy megtöltenéd, különben könnyen törik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.