A fokhagymát hámozd meg, és vágd apróra. A gyömbért reszeld le finomra, a chilit vágd fel kis darabokra.
A chili erősségét a magok eltávolításával csökkentheted. Ha nincs friss gyömbéred, használhatsz gyömbérport is.
Egy közepes serpenyőben vagy lábosban hevítsd fel a kókusztejet közepes lángon.
A kókusztejet ne forrald fel, mert szétválhat.
Add hozzá a currypor, a reszelt gyömbért, az aprított fokhagymát, és a felvágott chilit. Keverd jól össze.
A currypor mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Keverd gyakran, hogy a fűszerek ne égjenek le.
Adj hozzá egy kis barna cukrot, hogy ellensúlyozza a curry és a chili erősebb ízét.
A barna cukor helyett használhatsz mézet vagy juharszirupot is.
Ízesítsd sóval és citromlével, hogy a szósz friss és gazdag ízű legyen.
A citromlé helyett használhatsz lime levét is. Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint igazítsd az ízeket.
Hagyd a szószt főni alacsony lángon 10-15 percig, hogy a fűszerek jól összeérjenek és a szósz besűrűsödjön.
Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés kókusztejet. Ha túl híg, főzd tovább, amíg eléri a kívánt állagot.
Miután a kívánt állagot elérted, vedd le a tűzről, és tálald a szószt sült húsok, zöldségek vagy tészta mellé.
A szószt kínálhatod rizzsel is. A maradék szószt hűtőben tárolhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.