Krémes kókusztejes csokoládé fagylalt tálalva

Kókusztejes csokoládé fagylalt

A kókusztejes csokoládé fagylalt tökéletes választás azok számára, akik szeretik a gazdag csokoládé ízt, de tejmentes alternatívát keresnek. A kókusztej selymessége és az étcsokoládé mély íze tökéletes harmóniát alkot, míg a juharszirup természetes édességet ad hozzá. A házi készítésű fagylalt előnye, hogy mesterséges adalékanyagoktól mentes, és a természetes alapanyagokból készült csokoládé megőrzi gazdag aromáját. Ha szereted az intenzíven csokoládés, mégis lágy és krémes fagylaltokat, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
690 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Kókusztej
100 g Étcsokoládé (70% kakaótartalom felett)
30 g Kakaópor
80 ml Juharszirup
1 tk. Vaníliakivonat
10 g Keményítő
30 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a keményítőt és a vizet, amíg sima elegyet kapsz. Ezt később használjuk a fagylalt sűrítésére.

    A keményítőt alaposan keverd el a vízben, hogy ne maradjanak benne csomók, mert azok a fagylaltban is érezhetőek lesznek.

    2

    Egy közepes lábosba öntsd a kókusztejet, majd add hozzá a kakaóport és a juharszirupot. Közepes lángon melegítsd fel, miközben folyamatosan kevered, hogy a kakaópor teljesen feloldódjon.

    A kakaóport szitán keresztül is adagolhatod, hogy elkerüld a csomósodást. A folyamatos keverés segít megakadályozni, hogy a kakaópor leégjen az edény aljára.

    3

    Adj hozzá a felaprított étcsokoládét, és keverd addig, amíg teljesen elolvad és egyneművé válik a keverék.

    Minél apróbbra vágod a csokoládét, annál gyorsabban olvad el. Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb íz érdekében.

    4

    Öntsd hozzá a keményítős keveréket, és alacsony hőfokon főzd tovább, amíg a fagylaltalap kissé besűrűsödik (kb. 5-7 perc). Ne forrald fel!

    A keményítős keverék hozzáadása után folyamatosan keverd, mert könnyen leéghet. Fontos, hogy ne forrald fel, mert akkor a keményítő elveszíti a sűrítő hatását.

    5

    Vedd le a tűzről, keverd bele a vaníliakivonatot, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megfelelően lehűljön és az ízek összeérjenek.

    A vaníliakivonatot a végén add hozzá, hogy a hő ne párologtassa el az aromáját. A hűtés elengedhetetlen a megfelelő állag és íz eléréséhez.

    6

    Ha van fagylaltgéped, öntsd bele a lehűlt keveréket, és a gép utasításai szerint készítsd el. Ha nincs, tedd a keveréket egy lapos edénybe a fagyasztóba, és félóránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a kristályosodást.

    Fagylaltgép használata esetén kövesd a géphez mellékelt utasításokat. Ha kézzel készíted, a rendszeres keverés megakadályozza a jégkristályok kialakulását, így krémesebb lesz a fagylalt.

    7

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted kakaóbab törettel vagy vegán csokoládéforgáccsal.

    Ha a fagylalt nagyon kemény, tegyél egy kanalat forró vízbe, majd azzal kanalazd a fagylaltot. A díszítés opcionális, de szebbé teszi a tálalást.