Egy kis tálban keverd össze a keményítőt és a vizet, amíg sima elegyet kapsz. Ezt később használjuk a fagylalt sűrítésére.
A keményítőt alaposan keverd el a vízben, hogy ne maradjanak benne csomók, mert azok a fagylaltban is érezhetőek lesznek.
Egy közepes lábosba öntsd a kókusztejet, majd add hozzá a kakaóport és a juharszirupot. Közepes lángon melegítsd fel, miközben folyamatosan kevered, hogy a kakaópor teljesen feloldódjon.
A kakaóport szitán keresztül is adagolhatod, hogy elkerüld a csomósodást. A folyamatos keverés segít megakadályozni, hogy a kakaópor leégjen az edény aljára.
Adj hozzá a felaprított étcsokoládét, és keverd addig, amíg teljesen elolvad és egyneművé válik a keverék.
Minél apróbbra vágod a csokoládét, annál gyorsabban olvad el. Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb íz érdekében.
Öntsd hozzá a keményítős keveréket, és alacsony hőfokon főzd tovább, amíg a fagylaltalap kissé besűrűsödik (kb. 5-7 perc). Ne forrald fel!
A keményítős keverék hozzáadása után folyamatosan keverd, mert könnyen leéghet. Fontos, hogy ne forrald fel, mert akkor a keményítő elveszíti a sűrítő hatását.
Vedd le a tűzről, keverd bele a vaníliakivonatot, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megfelelően lehűljön és az ízek összeérjenek.
A vaníliakivonatot a végén add hozzá, hogy a hő ne párologtassa el az aromáját. A hűtés elengedhetetlen a megfelelő állag és íz eléréséhez.
Ha van fagylaltgéped, öntsd bele a lehűlt keveréket, és a gép utasításai szerint készítsd el. Ha nincs, tedd a keveréket egy lapos edénybe a fagyasztóba, és félóránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a kristályosodást.
Fagylaltgép használata esetén kövesd a géphez mellékelt utasításokat. Ha kézzel készíted, a rendszeres keverés megakadályozza a jégkristályok kialakulását, így krémesebb lesz a fagylalt.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted kakaóbab törettel vagy vegán csokoládéforgáccsal.
Ha a fagylalt nagyon kemény, tegyél egy kanalat forró vízbe, majd azzal kanalazd a fagylaltot. A díszítés opcionális, de szebbé teszi a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.